A A

Κουραμπίεδες από τη Σμύρνη

kourampiedes_smirnis_791828871.jpg

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τους Σμυρνέικους κουραμπιέδες. Μία συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου.

Υλικά

1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλιές κονιάκ

1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο

1 1/2 κούπα βούτυρο καθαρό*

2/3 κούπας άχνη ζάχαρη

επιπλέον άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

γαρύφαλλο σε ξυλάκια

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το γαρύφαλλο. Προσθέτουμε το κονιάκ.Αφού κλείσουμε το μίξερ, προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε απαλά με τα χέρια, μέχρι να γίνει μια ζύμη, ούτε πολύ σφιχτή, ούτε πολύ μαλακιά.

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μισοφέγγαρα, αχλαδάκια ή όποιο άλλο σχέδιο επιθυμούμε. Τους αραδιάζουμε σε αβουτύρωτο ταψάκι (οι κουραμπιέδες από μόνοι τους, έχουν αρκετό βούτυρο) και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, για 30' περίπου.

Βάζουμε σε μια λαδόκολα ζάχαρη άχνη και τοποθετούμε επάνω τους κουραμπιέδες. Καρφώνουμε τα γαρυφαλλάκια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

*Καθαρό βούτυρο, είναι το ζωικό βούτυρο λιωμένο, από το οποίο έχουν αφαιρεθεί οι πρωτεΐνες και το νερό. Για να το πετύχετε αυτό, λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Αφαιρείται τους αφρούς που μαζεύονται στην επιφάνεια και πετάτε το νερό που μένει στον πάτο. Το λίπος που θα πάρετε, είναι το καθαρό βούτυρο.

Καλή επιτυχία

Διαδώστε το άρθρο:
Πρόσθεσέτο στο Facebook
Πατήστε Like στην σελίδα του Pontos-News.Gr και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα για τον Πόντο, τη Μ. Ασία, την Ελλάδα και την Ομογένεια!
Φωτογραφίες
Αφήστε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας:
Σχολιάστε το άρθρο
Άλλα άρθρα από Πολίτικη κουζίνα
Διαβάστε ακόμα
cron
Scroll To Top