ΤΡΙΤΗ25
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
2020

Η παράσταση «Νόστος, ρίζα μ’ και κλαδί μ’» στην Κομοτηνή

Η παράσταση «Νόστος, ρίζα μ’ και κλαδί μ’» στην Κομοτηνή - Cover Image

Οι ΠΑΕ Ποντίων Ροδόπης και Ποντίων Θρυλορίου διοργανώνουν την παράσταση Νόστος, ρίζα μ’ και κλαδί μ’ την Τρίτη 25 Αυγούστου, στις 21:00, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής.

Την παράσταση ανεβάζει ο θίασος «Τεμετέρ». Τα κείμενα έχει γράψει ο Δημήτρης Πιπερίδης και σκηνοθετεί ο Τακης Βαμβακίδης.

Η υπόθεση
Μια οικογένεια ευκατάστατων εμπόρων της Τραπεζούντας, στοιβαγμένη σε ένα φτωχικό διαμέρισμα στο λιμάνι του Βατούμ. Τι τους ξημερώνει; Ποιο μπορεί να είναι το μέλλον τους σε μια πόλη τόσο κοντινή, αλλά και τόσο διαφορετική από τη δική τους; Στο αποκορύφωμα της ιστορικής του περιπέτειας, ένας λαός που σύντομα δεν θα έχει πατρίδα, αναζητά ένα αύριο. Μπορεί να το βρει στην Ελλάδα, τη χώρα που έμαθαν να αγαπούν, αλλά δεν την είδαν ποτέ;

Όσο η αβεβαιότητα μεγαλώνει, παλιά μυστικά έρχονται στην επιφάνεια. Ίσως είναι καλύτερο να κλείσουν οριστικά τις πληγές του παρελθόντος, πριν πάρουν το δρόμο για την Ελλάδα. Γιατί ο χρόνος τρέχει εις βάρος τους και το ξέρουν...

Μια χαρακτηριστική αλλά άγνωστη στους πολλούς πτυχή του δράματος του ελληνισμού του Πόντου: οι μέρες στο Βατούμ, όταν χιλιάδες Πόντιοι τόσο από τον ίδιο τον ιστορικό Πόντο όσο και από τις ακμάζουσες άλλοτε κοινότητες της καταρρέουσας τσαρικής Ρωσίας συνωστίζονται αναμένοντας το καράβι που θα τους φέρει στην Ελλάδα.

  • Χορηγός επικοινωνίας: pontos-news.gr.
  • Τιμές εισιτηρίων: 12€ (ταμείο), 10€ (προπώληση) και 7€ (πολύτεκνοι, άνεργοι και φοιτητές).
  • Προπώληση: Χαρτοβιβλιοπωλείο «Δημοκρίτειο» (Δημοκρίτου 7Α), Φωτοτυπίες «Ο Πόντος» (Παπαδήμα 6) και Opap Luke (Μακεδονίας τέρμα).