ΠΕΜΠΤΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ06 - 09
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
2020

Φεστιβάλ στο Ναύπλιο αφιερωμένο στον Πόντο

Φεστιβάλ στο Ναύπλιο αφιερωμένο στον Πόντο - Cover Image

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Ναυπλιέων διοργανώνει το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Ανάπλεια», από τις 6 έως τις 9 Αυγούστου.

Τα φετινά «Ανάπλεια» είναι αφιερωμένα στον Πόντο. Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 21:00 και έχουν ελεύθερη είσοδο.

Την Πέμπτη 6 Αυγούστου στην Πλατεία Φιλελλήνων θα γίνει βράβευση των συντελεστών της σειράς «Το κόκκινο ποτάμι». Στη συνέχεια θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους Genocide – A true story της Βασιλικής Τσανακτσίδου, ένας φόρος τιμής στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Η βραδιά θα κλείσει με ποντιακούς χορούς από τη Χορευτική Ομάδα Σωματείου Φίλων Π.Λ.Ι.

Την Παρασκευή 7 Αυγούστου στην Πλατεία Τριών Ιεραρχών η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας θα δώσει μία γεύση από την ποντιακή κουζίνα, μαγειρεύοντας, μεταξύ άλλων, σιρόν, σορβά, πιροσκί, ωτία, και υβριστόν.

Το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Αυγούστου στην Πλατεία Συντάγματος δύο χορευτικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας, και: του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Καβακλιωτών Αιγινίου «Ανατολική Ρωμυλία», του συλλόγου «Τέχνες εν χορώ» Παναγιώτης Κατσίκης Πάτρα, της Ομάδας Χοροκίνηση, της Χορευτικής Ομάδας Σωματείου Φίλων Π.Λ.Ι., καθώς και του Χορευτικού Ομίλου Κιβερίου.

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ