ΚΥΡΙΑΚΗ02
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
2020

«Αγροτικά Αποτυπώματα Ασπροπύργου ΙΙ – Η ποντιακή κουλτούρα»

«Αγροτικά Αποτυπώματα Ασπροπύργου ΙΙ – Η ποντιακή κουλτούρα» - Cover Image

Η Αιμιλία Μπουρίτη είναι εικαστικός, performance artist και εμπνευστής της ιδέας του διεθνούς προγράμματος «Αμολή, Ένα Συλλογικό Έργο στην Αγροτική, Μεταβιομηχανική, Πολυπολιτισμική Κοινότητα του Ασπροπύργου» που θα πραγματοποιηθεί από Ιούλιο έως Δεκέμβριο 2020.

Την Κυριακή 2 Αυγούστου παρουσιάζει το «Αγροτικά Αποτυπώματα Ασπροπύργου ΙΙ – Η ποντιακή κουλτούρα», σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και του υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το έργο αποτελείται από συμμετοχική δράση, τελετουργική performance και κινηματογραφική προβολή. Η συμμετοχική δράση της κοινότητας περιλαμβάνει τις μαρτυρίες των Ποντίων και τραγούδια που σχετίζονται με μνήμες που αφορούν μεταδοτικές σοβαρές ασθένειες.

Το «Αγροτικά Αποτυπώματα ΙΙ» έχει ως σκοπό να διευρύνει τα όρια της σύγχρονης τέχνης καθώς δημιουργεί καινούργιους χώρους καλλιτεχνικής έκφρασης, όπως είναι οι αγροί και τα αγροτικά κτήματα και βοηθώντας την κοινότητα να συμμετέχει ενεργά και να μοιραστεί μνήμες.

Το ραντεβού είναι στην περιοχή ΕΜΑΚ 1 Γκορυτσάς – Αγρόκτημα Ελένης Μπρέμπου, στις 20:30. Είσοδος ελεύθερη.

  • Οι συμμετέχοντες συνιστάται να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια.
  • Απαραίτητες δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 210 5577191 και 6970 383229.
  • Τρόπος μετακίνησης: Από το σταθμό Αγία Μαρίνα του μετρό, επιβίβαση στο λεωφορείο 866 και αποβίβαση στη στάση Δημαρχείο. Από το δημαρχείο θα αναχωρήσει στις 20:00 λεωφορείο του δήμου, το οποίο μετά το τέλος της εκδήλωσης θα επιστρέψει τους συμμετέχοντες στο ίδιο σημείο.