ΤΕΤΑΡΤΗ01
ΙΟΥΛΙΟΣ
2020

Πρεμιέρα του έργου «Νόστος, ρίζα μ’ και κλαδί μ’», στην Καλαμαριά

Πρεμιέρα του έργου «Νόστος, ρίζα μ’ και κλαδί μ’», στην Καλαμαριά - Cover Image

Η Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς προσκαλεί στην πρεμιέρα της παράστασης Νόστος, ρίζα μ’ και κλαδί μ’ την Τετάρτη 1 Ιουλίου, στις 21:30, στο Παλατάκι (Κυβερνείο – Θεμιστοκλή Σοφούλη 131, Καραμπουρνάκι).

Το έργο του Δημήτρη Πιπερίδη ανεβάζει ο θίασος «Τεμετέρ».

Η υπόθεση
Μια οικογένεια ευκατάστατων εμπόρων της Τραπεζούντας, στοιβαγμένη σε ένα φτωχικό διαμέρισμα στο λιμάνι του Βατούμ. Τι τους ξημερώνει; Ποιο μπορεί να είναι το μέλλον τους σε μια πόλη τόσο κοντινή, αλλά και τόσο διαφορετική από τη δική τους; Στο αποκορύφωμα της ιστορικής του περιπέτειας, ένας λαός που σύντομα δεν θα έχει πατρίδα, αναζητά ένα αύριο. Μπορεί να το βρει στην Ελλάδα, τη χώρα που έμαθαν να αγαπούν, αλλά δεν την είδαν ποτέ;

Όσο η αβεβαιότητα μεγαλώνει, παλιά μυστικά έρχονται στην επιφάνεια. Ίσως είναι καλύτερο να κλείσουν οριστικά τις πληγές του παρελθόντος, πριν πάρουν το δρόμο για την Ελλάδα. Γιατί ο χρόνος τρέχει εις βάρος τους και το ξέρουν...

Μια χαρακτηριστική αλλά άγνωστη στους πολλούς πτυχή του δράματος του ελληνισμού του Πόντου: οι μέρες στο Βατούμ, όταν χιλιάδες Πόντιοι τόσο από τον ίδιο τον ιστορικό Πόντο όσο και από τις ακμάζουσες άλλοτε κοινότητες της καταρρέουσας τσαρικής Ρωσίας συνωστίζονται αναμένοντας το καράβι που θα τους φέρει στην Ελλάδα.

  • Χορηγός επικοινωνίας: pontos-news.gr.
  • Τιμές εισιτηρίων: 12€ (ταμείο), 10€ (προπώληση) και 7€ (πολύτεκνοι και άνεργοι).
  • Τα σημεία προπώλησης για την Καλαμαριά: Φούρνοι Αμπεριάδη (Πόντου 116 & Καυκάσου 34), Φρούτα-Λαχανικά Τσιλιφίδης (Τραπεζούντος 62), Belle Epoque Café Bar (Κομνηνών 53) και Κομμώσεις Αβραάμ (Σουμελά 33).