ΔΕΥΤΕΡΑ - ΤΡΙΤΗ18 - 19
ΜΑΙΟΣ
2020

Οι εκδηλώσεις της ΠΟΕ για τα 101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

Οι εκδηλώσεις της ΠΟΕ για τα 101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων - Cover Image

Χωρίς την παρουσία κόσμου, παρά μόνο αντιπροσωπειών και εκπροσώπων φορέων, θα τιμηθεί φέτος η 101η επέτειος από τη Γενοκτονία των Ποντίων, σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Η ΠΟΕ ανακοίνωσε ότι:

Τη Δευτέρα 18 Μαΐου στις 19:00 στην πλατεία Αλεξάνδρας στον Πειραιά θα γίνει φωταγώγηση του μνημείου «Πυρρίχιο πέταγμα» και θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν μόνο ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και εκπρόσωπος της ΠΟΕ. Η λιτή εκδήλωση θα κλείσει με το «Αητέντς επαραπέτανεν», με το «’Πάρθεν η Ρωμανία» και με κατάθεση στεφάνων.

Την Τρίτη 19 Μαΐου, στις 19:00 στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Αθήνα και στο Μνημείο Γενοκτονίας του Δήμου Θεσσαλονίκης θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση. Θα ακολουθήσουν σύντομοι χαιρετισμοί (ο πρόεδρος της ΠΟΕ Γιώργος Βαρυθυμιάδης είναι μεταξύ των ομιλητών), ένα μικρό μουσικό αφιέρωμα («Αητέντς επαραπέτανεν», «’Πάρθεν η Ρωμανία») και καταθέσεις στεφάνων. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια θα ακουστεί ο εθνικός ύμνος.

Οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν ζωντανά από τη σελίδα της ΠΟΕ στο Facebook, από το κανάλι της στο YouTube και από τη Livemedia.