ΣΑΒΒΑΤΟ09
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
2019

«Θυσίας Μνήμη» από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας

«Θυσίας Μνήμη» από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας - Cover Image

Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας διοργανώνει την εκδήλωση «Θυσίας Μνήμη», το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 7:30 μ.μ., στο θέατρο του 1ου Γυμνασίου Πύργου. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα δραματικά γεγονότα, αλλά και στους προσκόπους της Μικράς Ασίας, οι οποίοι θυσιάστηκαν, στην Κάτω Παναγιά, στα Σώκια και στο Αιδίνι, και αποτελούν παράδειγμα για τις νεότερες γενιές.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Χρήστος Τερέζης, καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής & Βυζαντινής Φιλοσοφίας, με θέμα «Μικρασιατικό Έπος και συνειδητή ανάγνωση των Εθνικών αφηγήσεων». Συμμετέχουν επίσης η Σοφία Πέττα (Μορφωτικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Γλύφας Αγία Μαρίνα), ο Αντώνης Σοφιανός (δημοτικός σύμβουλος - πρόεδρος του Αγροτικού Ελαιουργικού Συν/σμού και του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κυλλήνης) και η χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου.

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, στις 8:30 π.μ., θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου Πύργου για τους ηρωικούς προσκόπους που έμειναν πιστοί στα ιδεώδη της φυλής, της πατρίδας και της θρησκείας.

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ22
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
2020
ΣΑΒΒΑΤΟ22
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
2020