ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ13 - 15
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
2019

Ο «Φάρος» Βαρβασίου Χίου τιμά τους Έλληνες της Μικράς Ασίας

Ο «Φάρος» Βαρβασίου Χίου τιμά τους Έλληνες της Μικράς Ασίας - Cover Image

Στο πλαίσιο του Μήνα Μνήμης της Μικράς Ασίας, ο Μορφωτικός Σύνδεσμος Βαρβασίου Χίου Βιβλιοθήκη «Ο Φάρος», σε συνεργασία με το Δήμο Χίου και την Περιφερειακή Ενότητα Χίου, διοργανώνει τριήμερες εκδηλώσεις.

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στο κινηματοθέατρο του «Φάρου» θα προβληθούν μαρτυρίες Μικρασιατών οι οποίες καταγράφηκαν από τον Δημήτρη Φρεζούλη για την εκπομπή «Ανθρώπινες Διαδρομές» που προβάλλεται στο Αλήθεια TV.

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου  στις 20:00 στην αίθουσα «Ανδρέας Αξιωτάκης» του «Φάρου» θα παρουσιαστεί το βιβλίου του Γιώργου Πουλημένου Σμύρνη. Περιηγητικός οδηγός 1922 (εκδόσεις Μπαλτά). Εκτός από τον συγγραφέα θα μιλήσει και ο φιλόλογος Κώστας Μερούσης. Αποσπάσματα θα διαβάσει η καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας Χρυσάνθη Δημητρούλη.

Το πρωί της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μάρκου στον καθεδρικό μικρασιατικό ναού Αγίου Χαραλάμπους Βαρβασίου. Ομιλία από τον θεολόγο Νίκο Κώσταλο, επιμνημόσυνη δέση και στις 11:00 μικρή δεξίωση στην ενοριακή αίθουσα.

Στις 11:30 κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του στρατηγού Πλαστήρα και ρίψη στεφάνου μνήμης στην είσοδο του κεντρικού λιμανιού.