ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ14 - 15
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
2019

Εκδηλώσεις μνήμης στη Νέα Ιωνία Βόλου για τους Έλληνες της Μικράς Ασίας και του Πόντου

Εκδηλώσεις μνήμης στη Νέα Ιωνία Βόλου για τους Έλληνες της Μικράς Ασίας και του Πόντου - Cover Image

Τη μνήμη των Αγίων της Μικρασιατικής Καταστροφής, αλλά και τους Μικρασιάτες και τους Πόντιους που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας, τιμά και φέτος η Νέα Ιωνία Βόλου.

Η Μητρόπολη Δημητριάδος σε συνεργασία με τους Μικρασιατικούς Συλλόγους «Το Εγγλεζονήσι», «Ίωνες» και «Μνήμες Προσφύγων», αλλά και με την Ένωση Ποντίων Ν. Μαγνησίας, διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων.

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις 18:30 πανηγυρικός Εσπερινός στο ναό της Ευαγγελίστριας.

Στις 20:00 στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο ομιλία του επίκουρου καθηγητή Ναυτικής Ιστορίας στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων Ζήση Φωτάκη, με θέμα: «Η Ελλάδα στην Μικρά Ασία, 1919-1922. Κρίσιμες Παράμετροι, επιλογές και αποτελέσματα ενός επικού εγχειρήματος». Στην εκδήλωση συμμετέχει και η μικτή χορωδία ενηλίκων του Συλλόγου «Το Εγγλεζονήσι».

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου πανηγυρική Αρχιερατική θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Δημητριάδος και στις 10:30 επιμνημόσυνη δέση.

Στις 20:00, στο προαύλιο της Ευαγγελίστριας, εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Κεντρικός ομιλητής ο καθηγητής στην Έδρα Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ Κυριάκος Χατζηκυριακίδης.

Θα ακολουθήσει συναυλία με ποντιακά και μικρασιάτικα τραγούδια από το Μουσικό Σύνολο «Ραστωδία». Συμμετέχουν τα χορευτικά σύνολα της Ένωσης Ποντίων Ν. Μαγνησίας και των τριών Μικρασιατικών Συλλόγων: «Το Εγγλεζονήσι», οι «Ίωνες» και «Μνήμες Προσφύγων».

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ28
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
2020
ΣΑΒΒΑΤΟ29
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
2020