ΔΕΥΤΕΡΑ16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
2019

Εκδήλωση για τα Σεπτεμβριανά – Ο ρόλος της τέχνης στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης

Εκδήλωση για τα Σεπτεμβριανά – Ο ρόλος της τέχνης στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης - Cover Image

Η Eθελοντική Oμάδα «Ρωμιών Πράξεις», σε συνεργασία με τους δήμους Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου, και με αφορμή την 64η επέτειο του πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης τον Σεπτέμβριο του 1955, συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Ο ρόλος της τέχνης στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης» τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 στις 19:00, στο Δημαρχείο Π. Φαλήρου.

Στο χώρο του του Δημαρχείου θα υπάρχει έκθεση με τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που εκδόθηκαν τις κρίσιμες μέρες των γεγονότων και θα προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό από το Ιστορικό Αρχείο της ΕΡΤ.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης, ενώ ομιλητές θα είναι οι δημοσιογράφοι Χρήστος Βασιλόπουλος και Δημήτρης Πετρόπουλος, οι οποίοι θα παρουσιάσουν αποσπάσματα της δημοσιογραφικής τους έρευνας από την εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου». Θα συμμετέχει και ο ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Τέλος, ο Μορφωτικός Σύνδεσμος Μακροχωρίου Κωνσταντινουπόλεως «Το Έβδομον του Βυζαντίου» θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση Γιατί; με θέμα εμπνευσμένο από τα Σεπτεμβριανά και αφηγητή τον δημοσιογράφο και εκδότη Αλέκο Παπαδόπουλο.

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ25
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
2019
ΣΑΒΒΑΤΟ28
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
2019
21:00
Στην πλατεία Αγίου Ιωάννη Θεολόγου.