ΤΕΤΑΡΤΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ11 - 14
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
2019

«Σταυρέτ’κα 2019» από το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» Δήμου Θέρμης

«Σταυρέτ’κα 2019» από το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» Δήμου Θέρμης - Cover Image

Το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» Δήμου Θέρμης, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνει εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, από τις 11 έως τις 14 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

  • Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης βασισμένη στο βιβλίο της Αγγελικής Παμπουκίδου Οι νεράιδες του Πόντου.
  • Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στην κεντρική πλατεία Θέρμης θα διεξαχθεί χορευτικό αντάμωμα με τίτλο «Η παράδοση ενώνει». Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στον Πόντο και την Καππαδοκία με τη συμμετοχή παραδοσιακών συλλόγων.
  • Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, θα τελεστεί Εσπερινός και λιτάνευση της ιερής εικόνας στο παρεκκλήσι της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στο Άλσος της Τράπεζας (Τούμπας) Θέρμης.
  • Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, στις 07:00, στο παρεκκλήσι της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Άλσος της Τράπεζας (Τούμπας) Θέρμης θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία, και στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο παραδοσιακό ποντιακό γλέντι με τους: Κώστα Θεοδοσιάδη και Γιώργο Αετόπουλο στο τραγούδι, Φάνη Κουρουκλίδη και Παύλο Ουργαντζίδη στη λύρα, Νίκο Γκότσιο στο κλαρίνο, Άγγελο Μελανίδη στο νταούλι και Θόδωρο Χατζή στα πλήκτρα.