ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ14 - 15
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
2019

ΟΠΣΕ: Κεντρικές εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην Αθήνα

ΟΠΣΕ: Κεντρικές εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην Αθήνα - Cover Image

Η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής οργανώνουν και φέτος τις κεντρικές εκδηλώσεις εθνικής μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, στην Αθήνα.

  • Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 στις 11:00 στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών (Δημ. Σούτσου 46, Αθήνα) θα διεξαχθεί ημερίδα με θέμα «Υποδοχή Μικρασιατών προσφύγων από τον γηγενή πληθυσμό. Παραδείγματα από τον αστικό και αγροτικό χώρο». Ομιλητές θα είναι ο πανεπιστημιακός και συγγραφέας Σπύρος Τζόκας και ο αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Γιώργος Τσιμουρής.
  • Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 στις 11:00 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στη Μητρόπολη της Αθήνας και ομιλία από εκπρόσωπο της κυβέρνησης. Ακολουθεί δέηση στο μνημείο του εθνοϊερομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης, με σύντομη ομιλία και κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο της ΟΠΣΕ. Στη συνέχεια θα σχηματισθεί πορεία, παρουσία τιμητικού αγήματος και φιλαρμονικής, η οποία θα φτάσει στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των μικρασιατικών σωματείων.

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ10
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
2020
ΤΡΙΤΗ11
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
2020
21:00
Με πρωτοβουλία του τοπικού συλλόγου γυναικών.
ΤΡΙΤΗ25
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
2020