ΠΕΜΠΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ22 - 23
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
2019

Κλειτιώτικα 2019 από τον Ποντιακό Μορφωτικό Σύλλογο Κλείτου

Κλειτιώτικα 2019 από τον Ποντιακό Μορφωτικό Σύλλογο Κλείτου - Cover Image

Ο Ποντιακός Μορφωτικός Σύλλογος Κλείτου διοργανώνει τα Κλειτιώτικα 2019, τις τριήμερες εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στην ποντιακή παράδοση.

Την Πέμπτη 22 Αυγούστου δημοτική και ποντιακή βραδιά με τους: Τάσο Παρχαρίδη και Παναγιώτη Γαβριηλίδη στο τραγούδι, Τάσο Κυρίλλου και Θοδωρή Τσαουσίδη στη λύρα, Θανάση Σιαδήμα στο κλαρίνο, Ραφαήλ Ευθυμιάδη στο νταούλι, Παναγιώτη Τσενεβεζίδη στο αρμόδιο, Κώστα Φουλίδη στα κρουστά. Στο δημοτικό τραγούδι ο Άγγελος Ζέρβας και ο Νίκος Ζέρβας στο κλαρίνο.

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου παρουσίαση χορευτικών και παραδοσιακό γλέντι. Συμμετέχουν: Η Πολιτιστική Λέσχη ποντίων Περδίκκα, ο Ιππικός Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλος Σιάτιστας, ο «Εύξεινος Πόντος» Κορινού Πιερίας και οι Μωμόγεροι του Συλλόγου Αγίου Δημητρίου - Ρυακίου. Στο ποντιακό γλέντι οι: Γιώργος Παντοφλίδης (λύρα, τραγούδι), Άκης Παντσούρης (τραγούδι), Τάσος Κυρίλλου (λύρα) και Θοδωρής Τσαουσίδης (λύρα).

Το Σάββατο 24 Αυγούστου μεγάλη ποντιακή βραδιά με τους: Αλέξη Παρχαρίδη και Γιώργο Σιαμλίδη στο τραγούδι, Τάσο Καζαντζίδη στη λύρα και στο τραγούδι, Κυριάκο Παπαδόπουλο στο κλαρίνο, Γιάννη Σανίδη στη λύρα, Γιώτη Ευθυμιάδη στο αρμόνιο και Παύλο Ευθυμιάδη στα κρουστά.

  • Εισιτήριο εισόδου υπάρχει μόνο την τρίτη ημέρα, στα 5 ευρώ.
  • Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 21:30.