ΠΕΜΠΤΗ - ΔΕΥΤΕΡΑ27 - 01
ΙΟΥΝΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ
2019

23ος Ακριτικός Κύκλος από τους «Ακρίτες» Σταυρούπολης

23ος Ακριτικός Κύκλος από τους «Ακρίτες» Σταυρούπολης - Cover Image

Ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» διοργανώνει τον «23ο Ακριτικό Κύκλο» από την Πέμπτη 27 Ιουνίου μέχρι και τη Δευτέρα 1η Ιουλίου, εντός του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά» στη Σταυρούπολη, σε υπαίθριο χώρο απέναντι από το Δημαρχείο Παύλου Μελά.

Τις εκδηλώσεις πλαισιώνουν επίλεκτα χορευτικά συγκροτήματα από κάθε γωνιά της χώρας και παραδοσιακές χορωδίες.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και θεατρικά δρώμενα, αναβιώσεις παραδοσιακών παιχνιδιών, εκθέσεις βιβλίων, είδη λαϊκής παραδοσιακής τέχνης και γαστρονομίας, προβολές με θέματα από τον Πόντο και ποντιακό γλέντι.

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου, πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων θα πραγματοποιηθεί συμβολική πατινάδα, η οποία θα ξεκινήσει στις 19:30 από το άγαλμα του Πόντιου Ακρίτα που βρίσκεται στην οδό Μεσολογγίου στη Σταυρούπολη (απέναντι από τον Άγιο Ελευθέριο), έως την κεντρική σκηνή των εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Παύλου Μελά και της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ).

  • Δείτε εδώ αναλυτικά όλο το πρόγραμμα του Ακριτικού Κύκλου.
  • Χορηγός επικοινωνίας είναι το pontos-news.gr.

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ15
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
2020
ΠΕΜΠΤΗ20
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
2020
21:00
Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Μορφωτικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Ριζοχωρίου «Τοξίδου Ελένη».