ΤΕΤΑΡΤΗ19
ΙΟΥΝΙΟΣ
2019

3η Καλλιτεχνική-Μαθητική Ποντιακή Συναυλία στα 37α Λασσάνεια, στην Κοζάνη

3η Καλλιτεχνική-Μαθητική Ποντιακή Συναυλία στα 37α Λασσάνεια, στην Κοζάνη - Cover Image

Μια μεγάλη συναυλία που είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων περιλαμβάνει το πρόγραμμα των 37ων Λασσανείων. Η 3η Καλλιτεχνική-Μαθητική Ποντιακή Συναυλία με τίτλο «Ιστορική μνήμη, δικαίωμα αλλά και υποχρέωση» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 20:30 στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης (ΔΗΠΕΘΕ), με ελεύθερη είσοδο.

Η συναυλία διοργανώνεται από τη σχολή του Νίκου Κοτταρίδη με τη στήριξη του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης.

Ποντιακή λύρα θα παίξουν ο Νίκος Κοτταρίδης και οι μαθητές του. Στο τραγούδι οι: Λευτέρης Κοκκινίδης, Νίκος Σιαμίδης, Γιάννης Χαραλαμπίδης, Δημήτρης Κοτσογλανίδης, Αντώνης Κουβρακίδης, Τάσος Παρχαρίδης και Θάνος Τσαμπερτίδης. Φλογέρα θα παίξει ο Σωτήρης Θεοδωρίδης και στο νταούλι οι: Γιώργος Χαϊτίδης, Έφη Κωνσταντινίδου, Ταξιάρχης Κοτταρίδης και Γιάννης Κοτταρίδης.

Τα τραγούδια έχουν επιλεγεί από το αρχείο του στρατιωτικού και Βαλκανιολόγου Στέλιου Ιωαννίδη. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Έφη Κωνσταντινίδου, ενώ αφηγητής θα είναι ο ερευνητής και γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνης Γιάννης Χαμιζίδης. Ομιλητής ο δρ Κοινωνιολογίας και Επιστημών Συμπεριφοράς Θεόδωρος Κωνσταντινίδης.

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ