ΤΡΙΤΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ14 - 19
ΜΑΙΟΣ
2019

Ποδηλατική δράση «Πυρρίχιος Δρόμος: Πειραιάς-Θεσσαλονίκη. Ποδηλατώντας με τη Φλόγα του Πόντου»

Ποδηλατική δράση «Πυρρίχιος Δρόμος: Πειραιάς-Θεσσαλονίκη. Ποδηλατώντας με τη Φλόγα του Πόντου» - Cover Image

Η Ένωση Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ευβοίας «Οι Κομνηνοί», ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Βόλου «Οι Αργοναύτες», η Ένωση Ποντίων Πιερίας και η Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς διοργανώνουν τη δράση «Πυρρίχιος Δρόμος: Πειραιάς-Θεσσαλονίκη. Ποδηλατώντας με τη Φλόγα του Πόντου», στο πλαίσιο των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Η «Φλόγα του Πόντου» θα αναβιώσει τον πυρρίχιο δρόμο της προσφυγιάς και της επιβίωσης και θα ενώσει τα δυο μεγάλα λιμάνια, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, που υποδέχθηκαν χιλιάδες ξεριζωμένους προγόνους μας, επιζήσαντες της Γενοκτονίας.

Η αφή της φλόγας θα γίνει την Τρίτη 14 Μαΐου στο Μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον Πειραιά από την Ένωση Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας, και ποδηλάτες περνώντας από κεντρικά σημεία πόλεων και μνημεία θα καταλήξουν στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη τη 19η Μαΐου. Εκεί θα την υποδεχτεί η Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς και συμβολικά η δάδα θα τοποθετηθεί στο μνημείο όπου στη συνέχεια θα γίνουν οι κεντρικές εκδηλώσεις μνήμης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Διαδρομή:

  • 14/5 Πειραιάς, Χαλκίδα.
  • 15/5 Αγιόκαμπος / Γλύφα.
  • 16/5 Βόλος.
  • 17/5 Λάρισα.
  • 18/5 Κατερίνη.
  • 19/5 Θεσσαλονίκη.

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ29
ΜΑΙΟΣ
2020
18:30
Από την Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών.
ΚΥΡΙΑΚΗ31
ΜΑΙΟΣ
2020