ΤΕΤΑΡΤΗ17
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
2019

«Εις μνήμην Χρύσανθου Θεοδωρίδη» από τη Λέσχη Ποντίων Καβάλας

«Εις μνήμην Χρύσανθου Θεοδωρίδη» από τη Λέσχη Ποντίων Καβάλας - Cover Image

Με αφορμή τη συμπλήρωση 14 ετών από το θάνατο του Χρύσανθου Θεοδωρίδη, η Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 19:30 διοργανώνει μια μεγάλη εκδήλωση στο αμφιθέατρο «Γ. Παυλίδης» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

«Εις μνήμην Χρύσανθου Θεοδωρίδη» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης.

Η αδερφή του αξέχαστου Χρύσανθου, Ολυμπία Νικολαΐδου, θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς που επιμελείται και θα παρουσιάσει ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης. Στο ρόλο του αφηγητή ο Τάκης Βαμβακίδης.

Για τη ζωή και το έργο του κορυφαίου εκφραστή της ποντιακής ψυχής θα μιλήσουν: ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος, ο καθηγητής Ιατρικής Παναγιώτης Σελβιαρίδης, ο αναπληρωτής καθηγητής στο Δημοκρίτειο Ηλίας Πετρόπουλος, ο αναπληρωτής καθηγητής στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης Σάββας Μαυρίδης, ο λυράρης Δημήτρης Πιπερίδης, ο επιχειρηματίας Γιώργος Ποζίδης, και ο παλαίμαχος χορευτής Πλούταρχος Κανετίδης.

Όπως είναι φυσικό, μια τέτοια εκδήλωση δεν θα μπορούσε να μην έχει μουσικό μέρος. Έτσι ο Χρύσανθος κατάφερε να… συγκεντρώσει μερικούς από τους κορυφαίους της ποντιακής μουσικής, και συγκεκριμένα τους: Παναγιώτη Ασλανίδη, Αχιλλέα Βασιλειάδη, Γιάννη Γκόσιο, Γιώργο Δημαρίδη, Παναγιώτη Θεοδωρίδη, Μιχάλη Καλιοντζίδη, Γιάννη Κουρτίδη, Στάθη Νικολαΐδη, Πόλιο Παπαγιαννίδη, Αλέξη Παρχαρίδη, Τάσο Παυλίδη, Δημήτρη Πιπερίδη, Κώστα Σιαμίδη, Χρήστο Τσενεκίδη και Ιωακείμ Λεμονίδη.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν και η χορωδία της Λέσχης Ποντίων Νομού Καβάλας και παλαίμαχοι χορευτές. Λύρα θα παίξει και ο Παναγιώτης Κοργιανίδης, στο νταούλι οι Τάσος Κεκρίδης και Νίκος Ουζούνης.

  • Είσοδος Ελεύθερη. Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ19
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
2019
17:00
Θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη στις 14 Οκτωβρίου και θα παραμείνει μέχρι τις 3 Νοεμβρίου.
ΣΑΒΒΑΤΟ19
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
2019