ΔΕΥΤΕΡΑ - ΤΡΙΤΗ15 - 28
ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΜΑΙΟΣ
2019

Η Νικολέττα Βλαβιανού επιστρέφει ως «Ευθαλία του Γαλατά»

Η Νικολέττα Βλαβιανού επιστρέφει ως «Ευθαλία του Γαλατά» - Cover Image

Την ιστορία μιας Πόντιας της Πόλης, της Ευθαλίας, κατέγραψε πριν από μερικά χρόνια ο Θωμάς Κοροβίνης στη νουβέλα Φαχισέ Τσίκα. Αυτό το κείμενο πήρε η Νικολέττα Βλαβιανού και το μετέφερε την περσινή σεζόν στο θεατρικό σανίδι. Η Ευθαλία του Γαλατά μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε, φέτος βρίσκει στέγη για λίγες μόνο παραστάσεις στο θέατρο «Αλκμήνη».

Ο θεατής βλέπει τους κύκλους της ζωής της Ευθαλίας υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Ρέινας Εσκενάζυ· μια γυναίκα που περνάει από όλες τις ηλικίες, από τα παιδικά χρόνια στην Κερασούντα και τον ξεριζωμό, μέχρι το καταφύγιο στην Κωνσταντινούπολη και τη στέγη στους οίκους ανοχής του Γαλατά. Η ιδιότητα «πρόσφυγας» που είχε ήταν η πιο σημαντική απ’ όλες, ένας καθοριστικός παράγοντας που της έκλεισε προοπτικές στη ζωή και παράλληλα της άνοιξε κάποιες άλλες.

Ο μονόλογος «Η Ευθαλία του Γαλατά» κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 15 Απριλίου.

Την Ευθαλία ερμηνεύει η Νικολέττα Βλαβιανού, η οποία έχει κάνει και τη θεατρική διασκευή. Μαζί της συμμετέχει και τραγουδά η Εστέλλα Κοπάνου.

Κείμενο και μουσική επιμέλεια: Θωμάς Κοροβίνης. Σκηνοθεσία: Ρέινα Εσκενάζυ. Κίνηση ηθοποιών και χορογραφία: Μόνικα Κολοκοτρώνη. Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη. Βοηθός σκηνοθέτη: Ανδρομάχη Παπαδοπούλου. Σκηνικός χώρος: Αναστασία Αμβράζη. Κοστούμια: Δάφνη Τσακώτα.

  • Παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20:00, εκτός από τη Δευτέρα του Πάσχα. Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα).
  • Θέατρο «Αλκμήνη», Αλκμήνης 8-12 Πετράλωνα.
  • Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr και στα ταμεία του θεάτρου.
  • Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ το κανονικό και 10 ευρώ το μειωμένο.

Χορηγός επικοινωνίας: pontos-news.gr.