ΚΥΡΙΑΚΗ31
ΜΑΡΤΙΟΣ
2019

Θεατρική παράσταση για τη Γενοκτονία στον Ποντιακό Σύλλογο Πολυδενδρίου Λαγκαδά

Θεατρική παράσταση για τη Γενοκτονία στον Ποντιακό Σύλλογο Πολυδενδρίου Λαγκαδά - Cover Image

Το θεατρικό έργο του Νίκου Λυγερού Πέντε κινήσεις για μία σιωπή παρουσιάζει η θεατρική ομάδα «Ένωση Θεάτρου» σε συνεργασία με τον Ποντιακό Σύλλογο Πολυδενδρίου Λαγκαδά την Κυριακή 31 Μαρτίου, στις 19:30, στο χώρο του Ποντιακού Συλλόγου Πολυδενδρίου Λαγκαδά.

Πρόκειται για ένα έργο δομημένο όπως μια μουσική σύνθεση, που πραγματεύεται το θέμα της αντίστασης της μνήμης ενάντια στην καταπίεση της λήθης, με τους ανθρώπους να μην αρκούνται στο να θυμούνται και να αποφασίζουν να μην ξεχάσουν. Μέσω αυτής της παράξενης επιλογής, οι θεατές αντιλαμβάνονται το πρόβλημα της συλλογικής συνείδησης η οποία διαπερνά το τείχος των λέξεων για ν’ αγγίξει τη σιωπή.

Η παράσταση παρουσιάζεται με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, με στόχο «να διατρανώνουμε την αντίστασή μας σε όλους εκείνους που επιχειρούν να δολοφονήσουν τη μνήμη μας, γιατί η λήθη είναι απάνθρωπη και μόνο αν δεν συναινέσουμε στο θάνατο της μνήμης θα μπορέσουμε να γράψουμε την ιστορία του μέλλοντος χωρίς άλλες γενοκτονίες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας.