ΤΡΙΤΗ - ΠΕΜΠΤΗ19 - 04
ΜΑΡΤΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ
2019

Ατομική έκθεση του Γιώργου Ταξίδη στη Νέα Υόρκη

Ατομική έκθεση του Γιώργου Ταξίδη στη Νέα Υόρκη - Cover Image

Ο βραβευμένος Πόντιος ζωγράφος Γιώργος Ταξίδης παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση στη Νέα Υόρκη, στο Προξενείο της Ελλάδας, από τις 19 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 22 Μαρτίου, ενόψει της Εθνικής Εορτής.

Στην έκθεση, που φέρει τον τίτλο «Απόλλυμαι», διερευνάται ο δεσμός χώματος και μνήμης μέσω έργων ζωγραφικής, σχεδίων και εγκαταστάσεων τα οποία απευθύνονται στα μύχια της ψυχής των θεατών. Τα έργα του Γιώργου Ταξίδη συνδέουν συγκινησιακά τους θεατές μέσω της αναφοράς στην απώλεια εθνικών ριζών και αγαπημένων προσώπων, καθώς και μέσω της απολύτως ανθρώπινης εμπειρίας να χάνεται κανείς μέσα στις αναμνήσεις του. Εναύσματα τόσο απλά, όσο λίγο χώμα από τη χαμένη πατρίδα, ή τόσο περίπλοκα, όσο η φωτογραφία της κηδείας ενός μικρού παιδιού και η σχετική με τη φωτογραφία οικογενειακή αφήγηση, μπορούν να κάνουν κάποιον να χαθεί σε αναμνήσεις, έστω και αν αυτές δεν είναι προσωπικές του ακριβώς.

Συνδιοργανώνεται με την υποστήριξη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά, του Συλλόγου Ποντίων Νέας Υόρκης «Κομνηνοί» και της Ποντιακής Κοινότητας Νόργουοκ «Ο Πόντος».

  • Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00-14:30.

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ10
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
2020
ΤΡΙΤΗ11
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
2020
21:00
Με πρωτοβουλία του τοπικού συλλόγου γυναικών.
ΤΡΙΤΗ25
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
2020