ΠΕΜΠΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ13 - 14
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
2018

Συγκρίνοντας τη γενοκτονία και τις μαζικές θηριωδίες: Διεθνής ακαδημαϊκή συνάντηση στο ΑΠΘ

Συγκρίνοντας τη γενοκτονία και τις μαζικές θηριωδίες: Διεθνής ακαδημαϊκή συνάντηση στο ΑΠΘ - Cover Image

Στις 13 και 14 Δεκεμβρίου στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ θα φιλοξενηθεί η διεθνής ακαδημαϊκή συνάντηση με τον τίτλο «Comparing genocide and mass atrocities» (Συγκρίνοντας τη γενοκτονία και τις μαζικές θηριωδίες).

Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση της Θεολογικής Σχολής (υπεύθυνη καθηγήτρια Αγγελική Ζιάκα) και του Μουσείου Ολοκαυτώματος στο Παρίσι Mémorial de la Shoah (υπεύθυνος Μπρούνο Μπόιερ), υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και με τη στήριξη της γερμανικής κυβέρνησης.

Οι εισηγήσεις θα γίνουν στα ελληνικά και στα αγγλικά και θα υπάρχει παράλληλη μετάφραση. Στους φοιτητές που θα τις παρακολουθήσουν θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Βασικοί εισηγητές θα είναι δύο ιστορικοί: ο κορυφαίος μελετητής του Ολοκαυτώματος και της Γενοκτονίας των Αρμενίων, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Paris IV, Ιβ Τερνόν, και ο δρ Σύγχρονης Ιστορίας Βλάσης Αγτζίδης ο οποίος θα παρουσιάσει το θέμα «Αναζητώντας την αρχική έμπνευση πριν από την Τελική Λύση».

Επιπλέον για πρώτη φορά σε μια ακαδημαϊκή συνάντηση θα παρουσιαστούν στο πραγματικό ιστορικό τους πλαίσιο τα γεγονότα που συνέβησαν στην Ανατολή στις αρχές του 20ού αιώνα.

  • Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα.