ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ19 - 03
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
2018 - 2019

Η παράσταση «Ξύπνα Βασίλη» του Δημήτρη Ψαθά στη σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου

Η παράσταση «Ξύπνα Βασίλη» του Δημήτρη Ψαθά στη σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου - Cover Image

Το Εθνικό Θέατρο ξεκινά τη νέα θεατρική περίοδο στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», στις 19 Οκτωβρίου, με τη διαχρονική και οξυδερκή σάτιρα του μεγάλου Έλληνα θεατρικού συγγραφέα Δημήτρη Ψαθά, Ξύπνα Βασίλη, η οποία μεταφέρθηκε με επιτυχία και στη μεγάλη οθόνη.

Ο σκηνοθέτης Άρης Μπινιάρης, πιστός στην ιδιόχειρη θεατρική του φόρμα, φέρνει στη σκηνή την ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ’60 με διάθεση ευρηματική. Με ματιά σύγχρονη αποκρυπτογραφεί το ιδιότυπο ύφος του συγγραφέα που μιλά για τα «σοβαρά» μπλέκοντας το γέλιο με το σφίξιμο στο στομάχι, και φωτίζει μοναδικά τη συνάφεια του έργου με το σήμερα.

Υπόθεση
Βρισκόμαστε στα γραφεία του εκδοτικού οίκου Φαρλάκου. Ο Βασίλης, συντηρητικών πολιτικών φρονημάτων, και ο Μάνος, προοδευτικών, συγκρούονται για τις συνθήκες εργασίας αλλά και για το περιεχόμενο των βιβλίων που εκδίδονται. Σημείο αιχμής για την πνευματική διαμάχη, ο ποιητής Φανφάρας και η στρατευμένη συντηρητική ποίησή του. Πολύ γρήγορα, όμως, η τύχη τα φέρνει έτσι ώστε οι πολιτικές πεποιθήσεις των δύο συναδέλφων αλλάζουν και οι καταστάσεις που ακολουθούν δοκιμάζουν τους ήρωες. Ποιος από τους δύο θα καταφέρει να προσαρμοστεί στα ήθη και το πνεύμα της νέας εποχής;

Ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):
Γιώργος Γάλλος, Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου, Ηρώ Μπέζου, Άρης Μπινιάρης, Γιώργος Παπαγεωργίου, Στέφανος Πίττας, Κωνσταντίνος Σεβδαλής, Λυδία Τζανουδάκη, Έλενα Τοπαλίδου, Αινείας Τσαμάτης.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη και Κυριακή στις 18:00.
Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00.

Τιμές εισιτηρίων:
Τετάρτη, Πέμπτη: ενιαία τιμή 15€ • Παρασκευή: ενιαία τιμή 13€ • Σάββατο, Κυριακή: ενιαία τιμή 18€ • Ειδικές τιμές: Φοιτητικό-Νεανικό 10€ (κάθε Πέμπτη), άνω των 65 ετών 10€ (κάθε Τετάρτη), κάρτα ανεργίας 5€ (κάθε Τετάρτη και Πέμπτη), ΑΜΕΑ 5€ και συνοδός 5€ (καθημερινά & σαββατοκύριακο), Πολύτεκνοι 10€ (καθημερινά & σαββατοκύριακο).

Χορηγός επικοινωνίας: pontos-news.gr.

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ