ΚΥΡΙΑΚΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ09 - 30
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
2018

«Μικρασία χαίρε!»: Επετειακές εκδηλώσεις μνήμης Μικράς Ασίας

«Μικρασία χαίρε!»: Επετειακές εκδηλώσεις μνήμης Μικράς Ασίας - Cover Image

Η Εστία Νέας Σμύρνης διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά τις επετειακές εκδηλώσεις Μνήμης Μικράς Ασίας με τίτλο «Μικρασία χαίρε!». Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από την Κυριακή 9 έως και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνουν έκθεση ζωγραφικής, ημερίδες, θεατρικά, ομιλίες, ξεναγήσεις στις συλλογές των μουσείων της Εστίας καθώς και προβολές ντοκιμαντέρ κ.ά.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

 • Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, ώρα 10:00
  Θα τιμηθεί η μνήμη του εθνοϊερομάρτυρα Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης.
 • Δευτέρα 10 – Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018
  Έκθεση ζωγραφικής στο φουαγέ του Μεγάρου της Εστίας Νέας Σμύρνης, από τον Μικρασιατικής καταγωγής εικαστικό Γιώργο Κεβρεκίδη, με τίτλο «Πρόσωπα της Πόλης – Multiple faces of Istanbul».
 • Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:00
  Η Εστία Νέας Σμύρνης και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» διοργανώνουν την εκδήλωση «Πτυχές της εξωτερικής πολιτικής του Ελευθερίου Βενιζέλου» μέσα από τις σελίδες της έκδοσης Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο άνθρωπος, ο ηγέτης. Βιογραφία, του Νικόλαου Εμμ. Παπαδάκη (Παπαδή), γενικού διευθυντή του Ιδρύματος.
 • Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:30
  Η Εστία Νέας Σμύρνης ερευνά τους λόγους της Μικρασιατικής Καταστροφής και τα επακόλουθά της στην ελληνική και τουρκική κοινωνία.
 • Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:30
  Θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-ομιλία του Θανάση Αγάθου (επίκουρου καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών) με θέμα «Τα μυθιστορήματα της γενιάς του ’30 που αποτυπώνουν τη Μικρασιατική Καταστροφή και η κριτική υποδοχή τους».
 • Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00
  Θεατρική παράσταση Το ημερολόγιο της Σμύρνης, σε κείμενο της Στέλλας Φραντζή και σκηνοθεσία-διασκευή Στέλιου Καλαθά.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Μέγαρο της Εστίας Νέας Σμύρνης και η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό. Παράλληλα θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στις συλλογές των μουσείων της Εστίας.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ.: 210 9333702 και 210 9330274.

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ26
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
2019
21:00
Από τμήμα θεάτρου της Ένωσης Ποντίων Κατερίνης.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ30
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
2019
19:00
Τριήμερα ποντιακά γλέντια στο πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου.