ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ29 - 21
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
2018

53α Δημήτρια: Το μεγαλύτερο πολιτιστικό φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης – Αναλυτικό πρόγραμμα

53α Δημήτρια: Το μεγαλύτερο πολιτιστικό φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης – Αναλυτικό πρόγραμμα - Cover Image

Για μια ακόμη χρονιά διοργανώνεται το μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης για την τέχνη και τον πολιτισμό, τα 53α Δημήτρια. Οι φετινές εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από τις 29 Σεπτεμβρίου έως και τις 21 Οκτωβρίου, διατηρώντας την παράδοση του μεγαλύτερου πολιτιστικού θεσμού της πόλης για πάνω από μισό αιώνα.

Στο βασικό πρόγραμμα των φετινών Δημητρίων οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από συναυλία στα Συμμαχικά Νεκροταφεία μέχρι project, performance, εκθέσεις και εκδηλώσεις στη Ροτόντα, το Αλατζά Ιμαρέτ, το Δημοτικό Θέατρο Άνετον, το Λιμάνι, τα Σφαγεία, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Βαφοπούλειο και το Γενί Τζαμί.

Στο πλαίσιο των φεστιβάλ διοργανώνεται φέτος ένα νέο τμήμα που αφορά την τέχνη του θεάτρου. Εγκαινιάζεται λοιπόν το πρώτο θεατρικό showcase στο πλαίσιο του οποίου θα ανεβαστούν παραστάσεις και performance όπως οι: Frida κι άλλο, Εσύ: Τα στοιχεία, Οιδίπους, Ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας, Mute, Περιμένοντας τον Γκοντό, Το δαχτυλίδι της μάνας, Relic, After the campsite: Από δω κι εμπρός, Επαναστατικές μέθοδοι για τον καθαρισμό της πισίνας. Στο showcase θα παρευρεθούν σημαντικοί άνθρωποι του θεάτρου από τη Σερβία, την Πολωνία, τη Σλοβακία, την Πορτογαλία, τη Βουλγαρία, τη Βοσνία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, την Αυστρία, τη Γεωργία, το Ισραήλ και τη Γερμανία.

  • Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕΔΩ.
  • Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το pontos-news.gr