ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΤΡΙΤΗ13 - 17
ΙΟΥΛΙΟΣ
2018

Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Παρακάθ’ κι αροθυμίας» – 4ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας

Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Παρακάθ’ κι αροθυμίας» – 4ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας - Cover Image

O Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» διοργανώνει και φέτος τις εκδηλώσεις της Αγίας Μαρίνας «Παρακάθ' κι αροθυμίας», οι οποίες θα διαρκέσουν από την Παρασκευή 13 έως την Τρίτη 17 Ιουλίου 2018.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

  • Την Παρασκευή 13 Ιουλίου, στις 19:00, στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης Θρυλορίου θα πραγματοποιηθεί υποδοχή της εικόνας των Αγίων Αποστόλων που περιέχει τεμάχιο Τίμιου Ξύλου, από την Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Καλλίπετρας στη Ράχη Βεροίας. Θα ακολουθήσει Εσπερινός και στις 21:00, στην αίθουσα πρώην Κοινότητας Θρυλορίου ομιλία από τον αρχιμανδρίτη Παλαμά, με θέμα: «Ο πιστός άνθρωπος».
  • Το Σάββατο 14 Ιουλίου, στις 20:30, στην πλατεία Θρυλορίου θα διεξαχθεί 4ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας «Δώρο φύσης, τέχνη γεύσης, η μαγειρική». Μια προσπάθεια προβολής και ανάδειξης του διατροφικού πολιτισμού, της ιστορίας, της νοστιμιάς και της υγιεινής της ποντιακής κουζίνας, μέσα από διαγωνισμό μαγειρικής, με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος και τη συμμετοχή ποντιακών σωματείων από όλη την Ελλάδα. Θα παρουσιαστεί και το μονόπρακτο της Γιούλης Γεωργιάδου «Τη πατρίδας πα' τα φαΐα, ελλένεκα είν’!», σε σκηνοθεσία Σάββα Σαλπιγγίδη.
  • Την Κυριακή 15 Ιουλίου, στις 20:00, στην πλατεία Θρυλορίου θα πραγματοποιηθεί παιδική γαστρονομία με παρασκευή ποντιακών εδεσμάτων από μικρά παιδιά.
  • Τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, στις 19:00, στο εξωκλήσι Αγίας Μαρίνας Θρυλορίου θα τελεστεί πανηγυρικός Εσπερινός και θα ακολουθήσει φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με τη συμμετοχή συγκροτημάτων από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Στις 21:00 στην πλατεία Θρυλορίου θα διεξαχθεί παραδοσιακή ποντιακή βραδιά με καταξιωμένους Πόντιους καλλιτέχνες.
  • Την Τρίτη 17 Ιουλίου, στις 20:00, «Το Θρυλόριο θυμάται: Ξαναζωντανεύει τα παιχνίδια των παιδικών μας χρόνων».

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ16
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
2019
ΣΑΒΒΑΤΟ16
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
2019
ΣΑΒΒΑΤΟ16
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
2019
18:30
Με αφορμή τα 100 χρόνια της Γενοκτονίας και τα 40 έτη του συλλόγου.