ΠΕΜΠΤΗ18
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
2018

Ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης παρουσιάζει τον ελληνόγλωσσο οδηγό του μουσείου Dokuzentrum για το Ναζισμό

Ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης παρουσιάζει τον ελληνόγλωσσο οδηγό του μουσείου Dokuzentrum για το Ναζισμό - Cover Image

Ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης «Εύξεινος Πόντος – Βησσαρίων ο Τραπεζούντιος» πραγματοποίησε και παρουσιάζει την ελληνόγλωσση έκδοση του οδηγού επισκέπτη στο σημαντικότερο μουσείο της νεότερης ευρωπαϊκής ιστορίας, το Κέντρο Τεκμηρίωσης του Κογκρέσου του Ναζιστικού Κόμματος (Dokuzentrum Nürnberg) στις 18 Ιανουαρίου (ώρα 16:00).

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει σκοπό –πέραν της αυτονόητης χρηστικότητας–, να δηλώσει όχι μόνο τη σημαντικότητα της ελληνικής γλώσσας, αλλά και την απαραίτητη ετοιμότητα των Ελλήνων της διασποράς στον πολιτικό διάλογο για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, «Σε έναν διαδραστικό μουσειακό πολυχώρο, όπου προβάλλεται η άνοδος και η πτώση του Ναζισμού με αναφορές και συμβολικά εκθέματα της περιόδου 1930-1949, από σήμερα και στο εξής ο Έλληνας επισκέπτης θα μπορεί να ξεναγείται χωροταξικά και επιμορφωτικά με πλοηγό την ελληνική έκδοση του εντύπου».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις (στη γερμανική γλώσσα) του δρ Λουκά Λυμπερόπουλου με θέμα «Η ναζιστική κατοχή στην Ελλάδα» και του δρ Αργύρη Σφουντούρη με θέμα «Δίστομο 1944-2017».

  • Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Μόναχο.

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ20
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
2019
ΤΕΤΑΡΤΗ20
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
2019
18:00
Εκδήλωση από την Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας για τη Μακεδονία.
ΤΕΤΑΡΤΗ20
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
2019
18:30
Με αφορμή τα 100 χρόνια της Γενοκτονίας και τα 40 έτη του συλλόγου.