ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ23 - 24
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
2017

Πολιτιστικό αφιέρωμα «Πόντος έν' άστρον φωτεινόν», από το Σύλλογο Ποντίων Μεραμβέλλου

Πολιτιστικό αφιέρωμα «Πόντος έν' άστρον φωτεινόν», από το Σύλλογο Ποντίων Μεραμβέλλου - Cover Image

Ο Σύλλογος Μικρασιατών και Ποντίων Μεραμβέλλου Κρήτης, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό-Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Αγ. Νικολάου και την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου οργανώνει διήμερο εκδηλώσεων στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου αφιερωμένο στον ποντιακό ελληνισμό.

Σκοπός των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν είναι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης και η απονομή φόρου τιμής στους Έλληνες του Πόντου.

Ομιλίες από αξιόλογους επιστήμονες, μουσικά χρώματα, μυρωδιές, γεύσεις και χοροί με δυναμισμό και πάθος θα αποτελέσουν το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, στις 19:30, με ομιλίες από τον δρ Σύγχρονης Ιστορίας και συγγραφέα Βλάση Αγτζίδη («Αναζητώντας τις αιτίες για την ποντιακή τραγωδία»), και τον ερευνητή, χοροδιδάσκαλο και συγγραφέα Νίκο Ζουρνατζίδη («Χορευτικές διαδικασίες και χοροί του Πόντου, επιδράσεις αλλογενών φύλλων»). Θα ακολουθήσει η προβολή του ντοκιμαντέρ Πόντος – Οι μεγάλες ώρες και η εκδήλωση «Πόντου γεύσεις» (κέρασμα κοινού με ποντιακά εδέσματα).

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, στις 10:30, στη Σχολή Χορού Γιαννίκου-Ταμιωλάκη θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο ποντιακών χορών από τον χοροδιδάσκαλο Νίκο Ζουρνατζίδη, ενώ στις 20:00 στη λίμνη Βουλισμένη θα παρουσιαστούν χοροί από τους ποντιακούς συλλόγους Ηρακλείου «Εύξεινος Λέσχη» και Χανίων «H Ρωμανία».

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ19
ΙΟΥΛΙΟΣ
2018
17:00
Αναμένεται να δώσουν το παρών 600 νέοι και νέες ποντιακής καταγωγής από Ελλάδα και εξωτερικό.
ΠΕΜΠΤΗ19
ΙΟΥΛΙΟΣ
2018