ΚΥΡΙΑΚΗ24
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
2017

Εκδήλωση μνήμης στον οπλαρχηγό του Πόντου Βασίλειο Ανθόπουλο (Βασίλ-αγά)

Εκδήλωση μνήμης στον οπλαρχηγό του Πόντου Βασίλειο Ανθόπουλο (Βασίλ-αγά) - Cover Image

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και ο Δήμος Σκύδρας διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης στον οπλαρχηγό του Πόντου Βασιλείου Ανθόπουλου, Βασίλ-αγά ή Βασίλ-ουστά, στην πόλη της Σκύδρας, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017.

  • Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, στις 07:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου θα πραγματοποιηθεί Θεία Λειτουργία και τέλεση επιμνημόσυνης δέησης υπέρ αναπαύσεως των ψυχών του Βασίλειου Ανθόπουλου και των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.
  • Αργότερα, στις 10:45, στο άγαλμα του Βασίλειου Ανθόπουλου (Πάρκο Λαϊκής Αγοράς) θα διεξαχθεί τρισάγιο και απότιση φόρου τιμής στον οπλαρχηγό του Πόντου.
  • Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται στις 11:15, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σκύδρας, όπου θα λάβει χώρα εκδήλωση με ομιλητές τον Ιωάννη Κυριακίδη, εκπρόσωπο απογόνων του οπλαρχηγού Βασίλειου Ανθόπουλου, και τον Σάββα Καλεντερίδη, συγγραφέα-εκδότη, ο οποίος θα αναλύσει το θέμα «Βασίλειος Ανθόπουλος, ένας ιδιοφυής πολέμαρχος του Πόντου».
  • Η εκδήλωση θα κλείσει με πολιτιστικό πρόγραμμα από το Σύλλογο Ποντίων Ριζού και τη συμμετοχή και άλλων ποντιακών συλλόγων και σωματείων της περιοχής.

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ16
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
2018
21:00
Κάθε μέρα και διαφορετικοί καλλιτέχνες.