ΤΕΤΑΡΤΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ13 - 17
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
2017

11ο Αντάμωμα Ελλήνων Αργυρουπολιτών του Πόντου

11ο Αντάμωμα Ελλήνων Αργυρουπολιτών του Πόντου - Cover Image

Η Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης διοργανώνει το 11ο Αντάμωμα Ελλήνων Αργυρουπολιτών του Πόντου, από τις 13 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2017, στην πλατεία Πόντου (μετρό Αργυρούπολης).

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου

  • Στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Ποντιακή διάλεκτος, η κιβωτός του Ομήρου» από την Γιώτα Ιωακειμίδου, φιλόλογο και δασκάλα ποντιακής διαλέκτου, και «Η σημασία των μεταλλείων της Αργυρούπολης στη διάδοση του Ποντιακού Ελληνισμού» από τον Βασίλη Κωνσταντινίδη, εκπαιδευτικό. Θα ακολουθήσει η επίσημη παρουσίαση στην Αθήνα από την Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης του περιοδικού Πόντος.

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου

  • Στις 07:30 Λειτουργία στην Αγία Βαρβάρα Αργυρούπολης. Λαϊκό πενθήμερο προσκύνημα αντιγράφου της εικόνας της Παναγίας Σουμελά και των ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη.
  • Στις 20:30, στην πλατεία Πόντου, η Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης σε συνεργασία με την πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα και την Ιερά Μητρόπολη Πάφου πραγματοποιούν εκδήλωση με θέμα: «Ακρίτες ελληνισμού: Πόντος και Κύπρος».

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου

  • Στις 20:00, στην πλατεία Πόντου, παραδοσιακοί χοροί από τους συλλόγους Ανεμωτισίων Λέσβου (χοροί Μυτιλήνης), Βορειοηπειρωτών, Λευκαδίων Ηλιούπολης (χοροί Λευκάδας), Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας, Μικρασιατών Καισαριανής, Κρητών Αργυρούπολης και του Λαογραφικού Ομίλου «ΗΛΙΔΑ» (λαϊκοί χοροί».
  • Στη συνέχεια, γιορτή νεολαίας με λαϊκή ορχήστρα.

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

  • Στις 20:00, στην πλατεία Πόντου, παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα, και στη συνέχεια ποντιακό γλέντι με τον Γιώργο Στεφανίδη (λύρα, τραγούδι) και τον Λευτέρη Κεφαλίδη (νταούλι).

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

  • Στις 20:00, στην πλατεία Πόντου, παραδοσιακοί χοροί του Πόντου από την Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού, του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος», του Συλλόγου Ποντίων Λειβαδιάς και Άσπρων Σπιτιών «Ο Ευκλείδης» και την Ένωση Ποντίων Αργυρουπολιτών.
  • Θα ακολουθήσει ποντιακό γλέντι με τον Σταύρο Σαββίδη (λύρα, τραγούδι), τον Γιώργο Στεφανίδη (λύρα, τραγούδι) και τον Λευτέρη Κεφαλίδη (νταούλι).

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των πενθήμερων εκδηλώσεων ΕΔΩ.