ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ01 - 03
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
2017

1ο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Μνήμης από το ιερό Ίδρυμα «Παναγία Σουμελά» ΗΠΑ-Καναδά

1ο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Μνήμης από το ιερό Ίδρυμα «Παναγία Σουμελά» ΗΠΑ-Καναδά - Cover Image

Το Ιερό Ίδρυμα «Παναγία Σουμελά» ΗΠΑ-Καναδά διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Μνήμης από την Παρασκευή 1 έως και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017, στο Μίλτον του Νιου Τζέρσεϊ.

Την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, στις 19:30 το πρόγραμμα του φεστιβάλ ξεκινά με Εσπερινό ενώ θα ακολουθήσει η παρουσίαση της δισκογραφικής δουλειάς του Γιώργου Σοφιανίδη Πολλά είπαν για τ' εμέν' . Η εκδήλωση την πρώτη ημέρα θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακό μουχαπέτ’.

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, θα παρουσιαστεί η μουσικοχορευτική παράσταση «Τραπεζούντα! Η πρωτεύουσα του Πόντου, το διαμάντι της Ανατολής» από νέους και νέες των Ποντιακών Σωματείων ΗΠΑ-Καναδά και τη συμμετοχή όλων των καλλιτεχνών. Η βραδιά θα κλείσει με ποντιακό γλέντι με τη συμμετοχή κορυφαίων Πόντιων καλλιτεχνών.

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, το φεστιβάλ ολοκληρώνεται με την παρουσίαση της θεατρικής παράστασης Ήμμμμαρτα!!!, σε κείμενα και σκηνοθεσία της Βασιλικής Τσανακτσίδου, με τη συμμετοχή των γυναικών του Συλλόγου Ποντίων Νόργουοκ «Πόντος». Θα ακολουθήσει παραδοσιακό μουχαπέτ’.

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ