ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ21
ΙΟΥΛΙΟΣ
2017

Η Κρήτη και ο Πόντος ανταμώνουν στο Θέατρο Βράχων

Η Κρήτη και ο Πόντος ανταμώνουν στο Θέατρο Βράχων - Cover Image

Αναβάλλεται η παράσταση Η Κρήτη και ο Πόντος ανταμώνουν στο Θέατρο Βράχων – Η νέα ημερομηνία.

Μια πρωτότυπη παράσταση γεμάτη συγκίνηση, στην οποία η Κρήτη και ο Πόντος ανταμώνουν χορευτικά και μουσικά δημιουργώντας μια μουσικοχορευτική πανδαισία, πραγματοποιείται τη Δευτέρα 17 Ιουλίου στις 21:30, στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη».

Η κρητική και η ποντιακή λύρα, τα βήματα των χορών από τους δύο ιστορικούς τόπους, τα τραγούδια και οι εντυπωσιακοί αυτοσχεδιασμοί συνθέτουν ένα θέαμα μοναδικό.

Η χορευτική σύμπραξη Κρητών και Ποντίων γράφει τη δική της ιστορία υπενθυμίζοντας σε όλους ότι η τέχνη του ελληνικού χορού μπορεί να δώσει το δικό της ισχυρό μήνυμα.

Χορούς από την Κρήτη θα παρουσιάσει η Ομάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών Γιάννη και Γιώργου Μεγαλακάκη, ενώ χορούς από τον Πόντο ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Πυρρίχιος Ακαδημία» με υπεύθυνο διδασκαλίας τον Όμηρο Παχατουρίδη.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι μουσικοί: Ανδρέας Γεωργιλάκης (λαούτο, τραγούδι), Μανώλης Φλουρής (κρητική λύρα), Συμεών Γιουσμάς (κιθάρα), Μάριος Μαρνελάκης (μπάσο), Ανέστης Ιωακειμίδης (ποντιακή λύρα, τραγούδι), Χριστόφορος Κοσμίδης (ποντιακός άσκαυλος), Περικλής Κατσώτης (νταούλι), Ανδρέας Κούτσης (λαούτο).

Χορηγός επικοινωνίας είναι το pontos-news.gr.

  • Τιμή εισόδου: 10€.
  • Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στη στήριξη των προσπαθειών της Εθελοντικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Κέντρο Ερευνών «Ρίζες», της οποίας σκοποί είναι: α) η πρόνοια ενήλικων υιοθετημένων ατόμων που αναζητούν τις ρίζες τους, και β) η προαγωγή της έννοιας της αναδοχής και της υιοθεσίας ως ιδιαίτερης κοινωνικής πρακτικής στο χώρο της παιδικής προστασίας.

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ22
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
2018
09:00
Δημιούργημα του διακεκριμένου επιστήμονα Κ. Κοτσανά.
ΤΕΤΑΡΤΗ24
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
2018
18:30
Στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας.
ΤΕΤΑΡΤΗ24
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
2018
18:30
Παρουσίαση βιβλίου και θεατρικό δρώμενο.