ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ15 - 19
ΜΑΙΟΣ
2017

Ημέρα μνήμης Γενοκτονίας Ποντίων 2017: Εκδηλώσεις της ΠΟΕ στη Θεσσαλονίκη

Ημέρα μνήμης Γενοκτονίας Ποντίων 2017: Εκδηλώσεις της ΠΟΕ στη Θεσσαλονίκη - Cover Image

Με κεντρική εκδήλωση μνήμης στην πλατεία Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ) ολοκληρώνει τις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

► Από Δευτέρα 15 έως την Παρασκευή 19 Μαΐου στην πλατεία Αριστοτέλους θα υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα της Συντονιστικής Επιτροπής της Νεολαίας της ΠΟΕ. Εκεί θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

► Την Τετάρτη 17 Μαΐου, στις 19:00, στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Νίκο Λυγερό με θέμα: «Στρατηγικές για τη Διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας»

► Πέμπτη 18 Μαΐου, στις 23:00, στην πλατεία Αριστοτέλους η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της ΠΟΕ σε συνεργασία με το Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν ολονυχτία.

► Παρασκευή 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Στις 18:30 επιμνημόσυνη δέηση για τα 353.000 θύματα και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο Γενοκτονίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Στις 19:00 χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο πρόεδρος της ΠΟΕ και ΔΙΣΥΠΕ ενώ θα ακολουθήσει ομιλία από την Ευρωβουλευτή της Κύπρου και ακτιβίστριας δρ Ελένη Θεοχάρους.

Στις 20:00 θα ξεκινήσει πορεία με προορισμό το Προξενείο της Τουρκίας. Εκεί θα γίνει επίδοση ψηφίσματος.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εδηλώσεων ΕΔΩ.

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ