ΣΑΒΒΑΤΟ - ΠΕΜΠΤΗ22 - 04
ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΜΑΙΟΣ
2017

Έκθεση για τις «Χαμένες πατρίδες του ελληνισμού» στη Θεσσαλονίκη

Έκθεση για τις «Χαμένες πατρίδες του ελληνισμού» στη Θεσσαλονίκη - Cover Image

Το δύσκολο ταξίδι της προσφυγιάς, η μαρτυρική νοσταλγία για τις ρίζες και τους τόπους των προγόνων, οι μνήμες και τα συναισθήματα του ξεριζωμού θα ζωντανέψουν στην έκθεση 28 εικαστικών με θέμα «Χαμένες πατρίδες του ελληνισμού».

Η έκθεση, που εγκαινιάζεται το Σάββατο 22 Απριλίου και θα διαρκέσει έως τις 4 Μαΐου, θα φιλοξενείται στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης.

Επίκαιρη όσο ποτέ λόγω της θεματολογίας της, η έκθεση ταξιδεύει τον επισκέπτη από τη Σμύρνη και την Ιωνία μέχρι την Κωνσταντινούπολη, τον Πόντο, την Κύπρο και την Αρχαία Ελλάδα.

Η τελετή των εγκαινίων θα γίνει το Σάββατο 22 Απριλίου 2017 στις 19:00 και περιλαμβάνει χαιρετισμούς από τον πρόεδρο του ΓΝ Παπαγεωργίου Βασίλη Παπά, την εκπρόσωπο του Ιδρύματος Παπαγεωργίου και αντιπρόεδρο του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου «Η Αντηρίδα» Ζωή Ψαρρά- Παπαγεωργίου και τον πρόεδρο του ΤΕΠΕ Αντώνη Φιλιππόπουλο.

Θα ακολουθήσει μικρή συναυλία με τη Μάγδα Θεοδοσίου να τραγουδά για τις «Χαμένες πατρίδες του ελληνισμού», με τη συνοδεία του Μανώλη Γερεμπακάνη στο πιάνο.

  • Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 22 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου, 11:00-18:00.

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ26
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
2018
09:00
Δημιούργημα του διακεκριμένου επιστήμονα Κ. Κοτσανά.
ΠΕΜΠΤΗ26
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
2018
15:30
Το αναλυτικό πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων.