ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ09 - 11
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
2016

20ό Μοθοπωρί Αροθυμίας στο Ελευθέριο-Κορδελιό

20ό Μοθοπωρί Αροθυμίας στο Ελευθέριο-Κορδελιό - Cover Image

Ο Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού διοργανώνει τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το «20ό Μοθοπωρί Αρωθυμίας 2016» θα διαρκέσει από την Παρασκευή 9 μέχρι την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν στις 20:00 και θα φιλοξενούνται στο χώρο του μνημείου της Γενοκτονίας στην πλατεία Ελευθέριου Βενιζέλου.

Αναλυτικά το τριήμερο των εκδηλώσεων:

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου
Περιήγηση στον Πόντο από το Σύλλογο Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού.
Συμμετέχουν οι: Γιώργος Σιαμλίδης, Γιάννης Γκόσιος και Γιώτα Παπαδοπούλου στο τραγούδι, Κώστας Τσακλίδης, Αβραάμ Γκόσιος και Αλέξανδρος Αλχαζίδης στη λύρα.

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου
Παραδοσιακοί χοροί από το Σύλλογο Ποντίων Γιαννιτσών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βορείου Ελλάδος «Αλέξανδρος» και το Σύλλογο κατοίκων Ν. Πολιτείας Ευόσμου.
Συμμετέχουν οι: Νίκος Σαββίδης, Κώστας Ζαπουνίδης και Σάββας Σαπουνίδης στο τραγούδι, Πόλυς Παυλίδης, Παύλος Ουργαντζίδης και Γιώργος Ζαπουνίδης στη λύρα.

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου
Παραδοσιακοί χοροί από το Σύλλογο Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», το Σύλλογο Σμυρναίων Μικρασιατών «Η Αγία Φωτεινή, το Σύλλογο Ποντίων Δάφνης «Παναγία Κίρεσλι», και το χορευτικό του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου.
Συμμετέχουν οι: Στάθης Νικολαΐδης, Αλέξης Παρχαρίδης και Μπάμπης Ιορδανίδης στο τραγούδι, Ανδρέας Κουγιουμτζίδης, Γιάννης Σανίδης, Κώστας Σωπιάδης και Λευτέρης Ραφαηλίδης στη λύρα και Μπάμπης Ραφαηλίδης στο νταούλι.

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΡΙΤΗ23
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
2018
09:00
Δημιούργημα του διακεκριμένου επιστήμονα Κ. Κοτσανά.
ΤΕΤΑΡΤΗ24
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
2018
12:00
Ο δραστήριος σύλλογος παρουσιάζει το πρόγραμμα «Ανοιχτές Πόρτες» που είναι υπό την αιγίδα του...
ΤΕΤΑΡΤΗ24
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
2018
18:30
Στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας.