ΤΕΤΑΡΤΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ14 - 18
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
2016

10ο Αντάμωμα Ελλήνων Αργυρουπολιτών του Πόντου

10ο Αντάμωμα Ελλήνων Αργυρουπολιτών του Πόντου - Cover Image

Η Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης διοργανώνει το 10ο Αντάμωμα Ελλήνων Αργυρουπολιτών του Πόντου, από τις 14 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2016, στην πλατεία Πόντου (μετρό Αργυρούπολης).

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου

  • Στις 18:30 Λειτουργία στην Αγία Βαρβάρα Αργυρούπολης. Λαϊκό πενθήμερο προσκύνημα αντιγράφου της εικόνας της Παναγίας Σουμελά και των ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη.
  • Στις 20:00, στην πλατεία Πόντου, εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής με θέμα «Μικρά Ασία: Το τραύμα της καταστροφής, η προσφυγιά και το δικαίωμα στην μνήμη». Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με την εφημερίδα Ανατολή.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου

  • Στις 20:00, στο χώρο του Ιστορικού και Λαογραφικού Ποντιακού Μουσείου Αργυρούπολης, παρουσίαση του βιβλίου Σέρρα, η ψυχή του Πόντου του Γιάννη Καλπούζου.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου

  • Στις 20:00, στην πλατεία Πόντου, παραδοσιακοί χοροί από τους συλλόγους Ποντίων Καρέα-Βύρωνα, Κρητών Αργυρούπολης, Λαογραφικού Βορειοηπειρωτών «Χάονες», Λαογραφικού Δάφνης «Ταξιδευτές πολιτισμού» (χοροί Πάρου), και Χορευτικού Εργαστηρίου Νέας Ιωνίας (χοροί Καππαδοκίας).
  • Στη συνέχεια, γιορτή νεολαίας με λαϊκή ορχήστρα.

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου

  • Στις 20:00, στην πλατεία Πόντου, παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα, και στη συνέχεια παραδοσιακό γλέντι με τον Ηλία Υφαντίδη στη λύρα και στο τραγούδι και τον Παναγιώτη Κοπαλίδη στο νταούλι.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

  • Στις 20:00, στην πλατεία Πόντου, αφιέρωμα στην Αργυρούπολη και παραδοσιακοί χοροί από ποντιακά συγκροτήματα της Αττικής. Θα ακολουθήσει ποντιακό γλέντι με τους Ηλία Υφαντίδη στη λύρα και στο τραγούδι, Λευτέρη Κεφαλίδη στο αγγείο και Παναγιώτη Κοπαλίδη στο νταούλι. Στο λαϊκό πρόγραμμα ο Πασχάλης Τόνιος.

Τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην πλατεία του Πόντου θα τις παρουσιάσει ο ερευνητής-λαογράφος Γιώργος Χατζηελευθερίου.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των πενθήμερων εκδηλώσεων εδώ.

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ