ΣΑΒΒΑΤΟ10
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
2016

Διήμερο εκδηλώσεων στην Καλλιθέα Αττικής από τους «Μωμόγερους»

Διήμερο εκδηλώσεων στην Καλλιθέα Αττικής από τους «Μωμόγερους» - Cover Image

Το Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «Οι Μωμόγεροι» διοργανώνει διήμερες εκδηλώσεις το Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 20:30, στις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις Καλλιθέας, στην παραλία Τζιτζιφιών.

Με μια αναπαράσταση ενός ποντιακού χωριού, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία –κατά το διήμερο– να γνωρίσουν από κοντά τον γαστριμαργικό, μουσικό και χορευτικό, ιστορικό πλούτο του Πόντου από τις 18:00-23:00.

Έτσι, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου λυράρη και τραγουδιστή Γιώργου Αμαραντίδη με τίτλο «Χίλιοι μαστόροι έχτιζαν τη πατρίδας γεφύριν». Θα τιμηθούν πέρα από την οικογένεια του τραγουδιστή, ο παλαίμαχος Πόντιος ποδοσφαιριστής Κώστας Νεστορίδης (Νέστορας) και ο παλαίμαχος Πόντιος ποδοσφαιριστής Τάκης Λουκανίδης.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι καλλιτέχνες Πόλιος Παπαγιαννίδης (τραγούδι), Αντωνία Καραγιαννίδου (τραγούδι), Κώστας Σιαμίδης (λύρα) και Βασίλης Φωλίνας (αγγείον). Παραδοσιακούς χορούς του Πόντου θα παρουσιάσουν ο Σύλλογος Ποντίων Waiblingen «Οι Αργοναύτες», χορευτικό συγκρότημα από τη Τραπεζούντα και ποντιακοί σύλλογοι του νομού Αττικής.

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, το Σωματείο διοργανώνει εκδήλωση μνήμης με τίτλο «Λιμάνια… Κοιτίδες του Ελληνικού Πολιτισμού | Τραπεζούντα - Κωνσταντινούπολη - Σμύρνη - Πειραιάς».

Θα προβληθούν ντοκιμαντέρ με σπάνιο αρχειακό υλικό από τις αλησμόνητες πατρίδες, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώνουν ο γνωστός ρεμπέτης Γιάννης Λεμπέσης με την ορχήστρα του, το χορευτικό συγκρότημα του Σωματείου και ο Σύλλογος Ποντίων Waiblingen «Οι Αργοναύτες».

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης Λάζος Τερζάς θα παρουσιάσει την εκδήλωση που γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας.

Είσοδος: 5€.

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ