ΔΕΥΤΕΡΑ - ΚΥΡΙΑΚΗ11 - 17
ΙΟΥΛΙΟΣ
2016

«Παρακάθ’ κι αροθυμίας»: Γιορτή πολιτισμού στο Θρυλόριο

«Παρακάθ’ κι αροθυμίας»: Γιορτή πολιτισμού στο Θρυλόριο - Cover Image

Με μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού, η οποία θα διαρκέσει επτά ημέρες και θα κορυφωθεί στις 17 Ιουλίου, ανήμερα της Αγίας Μαρίνας, το Θρυλόριο Κομοτηνής αφήνει το δικό του στίγμα στο φετινό καλοκαίρι.

«Παρακάθ’ κι αροθυμίας» είναι ο τίτλος των εκδηλώσεων που διοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς».

Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου στην πλατεία του χωριού θα αναβιώσουν παιδικά παιχνίδια.

Η Τρίτη 12 Ιουλίου είναι αφιερωμένη στην Αγία Ελένη από τη Σινώπη του Πόντου· το Θρυλόριο θα υποδεχθεί το λείψανο της αγίας και η βραδιά θα κλείσει με παραδοσιακά τραγούδια.

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία - μουσικό αφιέρωμα στη σχέση της ανθρώπινης ζωής με τα διατροφικά στοιχεία.

Η Πέμπτη 14 Ιουλίου είναι αφιερωμένη στον πολιτικό Λεωνίδα Ιασονίδη· καλεσμένος ο δρ Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του ΑΠΘ Κυριάκος Χατζηκυριακίδης.

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου τα παιδιά έχουν την τιμητική τους. Θα φτιάξουν ποντιακά κερκέλια στην πλατεία του χωριού.

Το Σάββατο 16 Ιουλίου πανηγυρικός εσπερινός στο ξωκκλήσι της Αγίας Μαρίνας και φεστιβάλ παραδοσιακών χορών.

Την Κυριακή 17 Ιουλίου το 15ο Συναπάντημα Θρυλοριωτών θα ξεκινήσει με πανηγυρική Θεία Λειτουργία και θα ολοκληρωθεί με το «Γεύομαι, μαγεύομαι», ένα διαγωνισμό μαγειρικής στο πλαίσιο του 2ου Έτους Ποντιακής Γαστρονομίας.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.