ΣΑΒΒΑΤΟ28
ΜΑΙΟΣ
2016

Για πρώτη φορά στη Σαντορίνη, αφιέρωμα στις αλησμόνητες πατρίδες της Ανατολής

Για πρώτη φορά στη Σαντορίνη, αφιέρωμα στις αλησμόνητες πατρίδες της Ανατολής - Cover Image

Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης (ΔΑΠΠΟΣ) διοργανώνει αφιέρωμα στις Αλησμόνητες Πατρίδες της Ανατολής, στο πλαίσιο του 3ου ταξιδιού στους ρυθμούς της παράδοσης.

Είναι η πρώτη φορά που στη Σαντορίνη πραγματοποιείται ανάλογο αφιέρωμα.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης, που θα γίνει το Σάββατο 28 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο Προφήτη Ηλία στο Καμάρι Θήρας, έχει η Ροζαλία Ελευθεριάδου.

Στις 10:00 βαγίδι από τα Μουδανιά της Μικράς Ασίας στο ανοιχτό εργαστήριο από την Κυριακή Ζώρζου. Στις 11:00 διάλεξη του Κωνσταντίνου Στεφανίδη για τις μονές της Κωνσταντινούπολης. Στις 11:30 διάλειμμα για καφέ-κέρασμα.

Στις 11:50 σεμινάριο για την υφαντική στην Ανατολική Ρωμυλία από τον Σαράντη Νικηφορίδη. Στις 12:30 ο ίδιος θα κάνει σεμινάριο πάνω στους χορούς της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Στις 20:30, στο βραδινό μέρος της εκδήλωσης, θα αναβιώσουν έθιμα, θα παρουσιαστούν χοροί και τραγούδια, ενώ θα υπάρχει και κέρασμα από την κουζίνα των αλησμόνητων πατρίδων.

  • Συμμετέχουν η χορωδία Μυρτιδιώτισσας Καμαρίου, το τμήμα Εικαστικών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Καμαρίου, το χορευτικό τμήμα του ΔΑΠΠΟΣ και το χορευτικό του Συλλόγου Ποντίων Σαντορίνης «Οι Ακρίτες».

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ28
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
2020
ΣΑΒΒΑΤΟ29
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
2020