ΣΑΒΒΑΤΟ - ΠΕΜΠΤΗ14 - 19
ΜΑΙΟΣ
2016

Εκδηλώσεις μνήμης στην Πτολεμαΐδα για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Εκδηλώσεις μνήμης στην Πτολεμαΐδα για τη Γενοκτονία των Ποντίων - Cover Image

Ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας, με τη στήριξη του Δήμου Εορδαίας και τη συμμετοχή και άλλων πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, προγραμματίζει εκδηλώσεις αφιερωμένες στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού.

 Το Σάββατο 14 Μαΐου, στις 18:30, στα γραφεία του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας θα φτιαχτεί σινίν, ένα από τα παραδοσιακά γλυκά των Ποντίων, και θα ακολουθήσει δεξίωση.

► Την Κυριακή 15 Μαΐου, στις 9:00, Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Τριάδα. Στις 19:00 ομιλία του δρ Θεοφάνη Μαλκίδη με θέμα «Μνήμη Γενοκτονίας ή Γενοκτονία της Μνήμης;», και παιδική θεατρική παράσταση στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

► Τη Δευτέρα 16 Μαΐου, στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, στις 20:00 παρουσιάζεται το βιβλίο του Γιάννη Καλπούζου Σέρρα, Η ψυχή του Πόντου. Στις 21:00 ο Μορφωτικός Σύλλογος Αλωνακίων «Ο Πόντος» ανεβάζει τη θεατρική παράσταση Ο Πόντος οψέ κι αρ’ οψέ.

► Την Πέμπτη 19 Μαΐου στις 11:30 θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια στην πλατεία της Πτολεμαΐδας θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση με τη συμμετοχή ποντιακών και πολιτιστικών συλλόγων. Από τις 17:30 έως τις 20:30 εθελοντική αιμοδοσία στα γραφεία του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας.