ΚΥΡΙΑΚΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ08 - 22
ΜΑΙΟΣ
2016

Ημαθία: Πρόγραμμα των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Ημαθία: Πρόγραμμα των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων - Cover Image

Ο Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων, ο Σύλλογος Ποντίων Μελίκης και Περιχώρων «Η Ρωμανία» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Πρόοδος» διοργανώνουν εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

► Την Κυριακή 8 Μαΐου, στις 9:00, παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου θα τελεστεί δοξολογία στον ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Νάουσα.

► Την Τετάρτη 11 Μαΐου, ο δρ Νεότερης Ιστορίας Θεοδόσης Κυριακίδης θα είναι καλεσμένος του Συλλόγου Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων. «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου μέσα από τα αρχεία του Βατικανού» είναι το θέμα της ομιλίας του που θα ξεκινήσει στις 19:00, στη Στέγη του σωματείου.

Το Σάββατο 14 Μαΐου νέοι και νέες θα λάβουν μέρος σε λαμπαδηφορία στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας. Θα ξεκινήσουν στις 19:30 από το Σύλλογο Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων και θα καταλήξουν πάλι σε αυτόν.

► Την Κυριακή 15 Μαΐου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια. Στις 11:00 στην πλατεία της 19ης Μαΐου θα κατατεθούν στεφάνια και μέλη των ποντιακών σωματείων θα απαγγείλουν στίχους από την Καμπάνα του Πόντου του Φίλωνα Κτενίδη και θα χορέψουν σέρρα.

► Τη Δευτέρα 16 και την Τετάρτη 18 Μαΐου διοργανώνεται τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5, στη μνήμη του αθλητή του Ελληνικού Αθλητικού Συλλόγου Μερζιφούντας «Πόντος», Συμεών Ανανιάδη, ο οποίος δολοφονήθηκε από τους Κεμαλικούς στην Αμάσεια το 1921.

► Το Σάββατο 21 Μαΐου στη Μελίκη Ημαθίας, στις 10:30, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

► Την Κυριακή 22 Μαΐου, στις 9:00, θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στον ναό Αγίου Αντωνίου Βέροιας, και θα ακολουθήσουν ομιλίες και κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Καπετανίδη.

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ