ΚΥΡΙΑΚΗ - ΠΕΜΠΤΗ08 - 26
ΜΑΙΟΣ
2016

Λάρισα: Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Λάρισα: Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων - Cover Image

Ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλλινοστούντων Ποντίων «Ο Πόντος» και ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Λάρισας «Το ροδάφνον» διοργανώνουν κύκλο εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων, υπό την αιγίδα του δήμου Λαρισαίων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 • Έως τις 13 Μαΐου θα φιλοξενείται στο Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο η έκθεση φωτογραφίας «Ανέσπερος Πέτρα», της ερευνήτριας Λένας Σαββίδου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 10 Μαΐου στις 20:00.
   
 • Την Κυριακή 8 Μαΐου στις 19:00, στο Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με αφορμή την 71η επέτειο από τη λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.
   
 • Την Κυριακή 22 Μαΐου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο ναό Αναλήψεως του Σωτήρος, και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην πλατεία Αβέρωφ.
   
 • Την Τρίτη 24 Μαΐου, στις 19:00, οργανώνεται λαμπαδηφορία από την κεντρική πλατεία της Λάρισας στην πλατεία Αβέρωφ.
   
 • Την Πέμπτη 26 Μαΐου, στις 20:30, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση στο Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο. Ομιλητές θα είναι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΙΣΥΠΕ Γιώργος Παρχαρίδης, ο πρόεδρος της ΠΟΕ Χρήστος Τοπαλίδης και ο ιστορικός Ιάκωβος Μιχαηλίδης.

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ25
ΜΑΙΟΣ
2018
19:30
Στο Συνεδριακό Κέντρο του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου.