ΠΕΜΠΤΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ05 - 08
ΜΑΙΟΣ
2016

Διεθνές επιστημονικό συμπόσιο «Ο Εύξεινος Πόντος την εποχή της ρωμαϊκής κυριαρχίας»

Διεθνές επιστημονικό συμπόσιο «Ο Εύξεινος Πόντος την εποχή της ρωμαϊκής κυριαρχίας» - Cover Image

Η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών διοργανώνει στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Coral στο Παλαιό Φάληρο, διεθνές επιστημονικό συμπόσιο για τον «Εύξεινο Πόντο την εποχή της ρωμαϊκής κυριαρχίας».

Το συμπόσιο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αρχαιολόγου Βίκτωρα Σαριγιαννίδη. Θα λάβουν μέρος σύνεδροι από όλο τον κόσμο.

Ο Παρευξείνιος χώρος είναι ένα «μυστήριο» που ξεκλειδώνει πολλά και καίρια ζητήματα της ιστορικής εξέλιξης του ελληνισμού.

Η επίσημη έναρξη των εργασιών του συμποσίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Μαΐου, στις 18:30, στα γραφεία της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί και ντοκιμαντέρ για το έργο του Βίκτωρα Σαριγιαννίδη, ενώ οι σύνεδροι θα ξεναγηθούν από τη Λένα Καλπίδου στο Μουσείο Ποντιακού Ελληνισμού.

Την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου οι εργασίες θα ξεκινούν από τις 10:00 και θα ολοκληρώνονται στις 20:00 με το δείπνο. Το συμπόσιο είναι χωρισμένο σε συνεδρίες που θεματικά καλύπτουν όλη την (αποσπασματική μέχρι στιγμής) έρευνα που έχει γίνει για την περιοχή του Εύξεινου Πόντου από την εποχή της ρωμαιοκρατίας.

Την Κυριακή 8 Μαΐου οι σύνεδροι θα ξεναγηθούν στους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας και στην Πλάκα.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το πρόγραμμα του συμποσίου.