ΔΕΥΤΕΡΑ04
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
2016

Εκδήλωση για την 61η Επέτειο του Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ

Εκδήλωση για την 61η Επέτειο του Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ - Cover Image

Ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κενεβέζος και ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος καλούν την Δευτέρα 4 Απριλίου, στις 20:00, σε ανοιχτή εκδήλωση για την 61η Επέτειο του Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ (1955-1959) στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που θα ανοίξει ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας Κώστας Καδής, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου Ες γην εναλίαν Κύπρον – Το Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Κύπρος, 1986-2015: Τριάντα χρόνια δημιουργικής συνεργασίας (εκδ. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) από τον αναπληρωτή πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διεθνών Σχέσεων καθηγητή Κωνσταντίνο Μπουραζέλη. Το βιβλίο θα προλογίσει η Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής καθηγήτρια Ελένη Καραμαλέγκου.

Θα ακολουθήσει συναυλία από τη Χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, με τη συμμετοχή του Δώρου Δημοσθένους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ26
ΜΑΙΟΣ
2018
18:00
Αφιερώνεται στον κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλο.