ΚΥΡΙΑΚΗ20
ΜΑΡΤΙΟΣ
2016

Παρουσίαση του βιβλίου «Θα παραμείνουμε απαθείς; – Το μαρτύριο του Πόντου και η διεθνής κοινή γνώμη»

Παρουσίαση του βιβλίου «Θα παραμείνουμε απαθείς; – Το μαρτύριο του Πόντου και η διεθνής κοινή γνώμη» - Cover Image

Η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής την Κυριακή 20 Μαρτίου, στις 19:00, στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα) διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου Θα παραμείνουμε απαθείς; –Το μαρτύριο του Πόντου και η διεθνής κοινή γνώμη, των Κωνσταντίνου Φωτιάδη και Γεώργιου Μουστάκη.

Το βιβλίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1922 στη Χιλή από τον Γ. Μουστάκη, ενώ μεταφράστηκε και επανεκδόθηκε στην Ελλάδα το 2015 από τον Κ. Φωτιάδη, με προσθήκη και δικών του στοιχείων.

Πρόκειται για μια έκδοση όπου γίνεται αναφορά στις Γενοκτονίες Ελλήνων και Αρμενίων, και πιο συγκεκριμένα στις θηριωδίες που υπέστησαν αμφότεροι, καθώς και στους διαβόητους θύτες, Μουσταφά Κεμάλ και Τοπάλ Οσμάν.

Επίσης, διαφαίνεται η ευαισθητοποίηση των Ελλήνων του εξωτερικού, η πολιτική των χωρών από τις οποίες ζητήθηκε βοήθεια, ενώ θίγονται και τα συμφέροντα που καθόρισαν την πολιτική της εμπλοκής ή μη στη Μικρά Ασία. Υπάρχουν πλήθος επιστολές, διακηρύξεις, δηλώσεις, παρατίθενται ιστορικά γεγονότα και αποσπάσματα, καθώς και μικρές επεξηγήσεις-σχόλια από τους συγγραφείς.

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ14
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
2017
ΠΕΜΠΤΗ14
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
2017
19:00
Από τους Μικρασιάτες του νησιού.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ15
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
2017
19:30
Αντί εισιτηρίου θα διεξάγεται συλλογή τροφίμων προς ανακούφιση των ανθρώπων που έχουν...