ΠΕΜΠΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ25 - 26
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
2016

1ο Επιστημονικό Συνέδριο ΟΣΕΠΕ για τη Γενοκτονία των Ποντίων

1ο Επιστημονικό Συνέδριο ΟΣΕΠΕ για τη Γενοκτονία των Ποντίων - Cover Image

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης (ΟΣΕΠΕ) διοργανώνει το διήμερο 25-26 Φεβρουαρίου το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «1916-1923, η Εκδίωξη, η Εξολόθρευση και η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου» στο Βερολίνο.

Το διεθνές συμπόσιο διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Έρευνας της Διασποράς και των Γενοκτονιών του Πανεπιστημίου του Μπόχουμ και θα φιλοξενηθεί στο πανεπιστήμιο Humboldt-Universität zu Berlin (Senatssaal-Unter den Linden 6, D-10117 Berlin). Τελεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Μεσογειακών Σπουδών και του υπουργείου για την Εκπαίδευση και Έρευνα των Κοινωνιών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και επιχορηγείται από το Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη.

Τις εργασίες θα ανοίξει την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, στις 10:00, ο πρόεδρος του συνεδρίου καθηγητής δρ Mihran Dabag, ενώ την πρώτη μέρα μεταξύ άλλων θα μιλήσουν οι Θία Χάλο (Νέα Υόρκη), Θεοδόσιος Κυριακίδης (Ρώμη) και Βασίλειος Μεϊχανετσίδης (Θεσσαλονίκη), με τον τουρκικής καταγωγής ακτιβιστή βουλευτή του κόμματος των Πρασίνων της Γερμανίας Cem Özdemir να κλείνει την ημέρα.

Ένα 24ωρο μετά, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου (έναρξη στις 10:00) θα μιλήσουν οι Κωνσταντίνος Φωτιάδης (Φλώρινα), Αντώνης Κλαψής (Πάτρα) και Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης (Θεσσαλονίκη).

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ