ΔΕΥΤΕΡΑ14
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
2015

H «Κανέλα από τη Σμύρνη», και η Λέλα των Βούρλων, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου

H «Κανέλα από τη Σμύρνη», και η Λέλα των Βούρλων, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου - Cover Image

Το μυθιστόρημα του Θωμά Σίδερη Κανέλα από τη Σμύρνη με πρωταγωνίστρια τη Λέλα που έζησε στις αρχές της δεκαετίας του ’30 στα Βούρλα, παρουσιάζεται τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, στις 19:30 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Συμμετέχουν οι εξής ομιλητές, οι οποίοι θα αναπτύξουν θέματα που έχουν να κάνουν με τους πρόσφυγες:

  • Νίκος Αγγελίδης, δημοσιογράφος της ΕΡΤ – Πρόσφυγες και αθλητισμός: Ίδρυση προσφυγικών αθλητικών σωματείων και συγκρότηση συλλογικής προσφυγικής μνήμης.
     
  • Σίσσυ Αρβανιτίδου, δημοσιογράφος της ΕΡΤ – Πρόσφυγες και ρατσισμός: Η εχθρότητα που αντιμετώπισαν οι πρόσφυγες από τον γηγενή πληθυσμό και στα φαινόμενα ρατσισμού που παρατηρήθηκαν.
     
  • Έρση Βατού, δημοσιογράφος – Προσφυγική μνήμη και βιώματα προσφύγων στις γειτονιές του Πειραιά.
     
  • Κώστας Πολυχρονόπουλος και Έλενα Αγγελοπούλου από την κοινωνική κουζίνα «Άλλος Άνθρωπος» – H εμπειρία από την καθημερινή επαφή με τους χιλιάδες πρόσφυγες που διασχίζουν το Αιγαίο, 93 χρόνια μετά.

Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Μιχάλης Μεσσήνης και Φεβρωνία Ρεβύνθη θα διαβάσουν αποσπάσματα από το βιβλίο.

Προλογίζει η ιστορικός Ελένη Κυραμαργιού. Συντονίζει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νάσος Μπράτσος. Στα μουσικά μέρη η βιολονίστρια Μαρία Ρεμπούτσικα.