ΤΡΙΤΗ24
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
2015

«Πολίτικες ιστορίες και εικόνες 15ος-20ός αιώνας»: Όψεις της ιστορίας των Ρωμιών της Πόλης

«Πολίτικες ιστορίες και εικόνες 15ος-20ός αιώνας»: Όψεις της ιστορίας των Ρωμιών της Πόλης - Cover Image

Με στόχο να αναδειχθούν ορισμένες όψεις της ιστορίας των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης κατά την περίοδο των νεώτερων χρόνων, το Ινστιτούτο Ιστορικών Μελετών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών διοργανώνει κύκλο ομιλιών υπό τον γενικό τίτλο «Πολίτικες ιστορίες και εικόνες 15ος-20ός αιώνας».

Οι ομιλίες πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, έως τις 15 Δεκεμβρίου, στο αμφιθέατρο «Λ. Ζέρβας» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015 στην εκδήλωση που συντονίζει ο διευθυντής Ερευνών Τριαντάφυλλος Σκλαβενίτης θα αναπτυχθούν τρεις θεματικές από τρεις ομιλητές:

  • Για το Φανάρι στις αρχές του 18ου αιώνα θα μιλήσει ο ομότιμος Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Δημήτρης Αποστολόπουλος.
  • Για τις Ελληνίδες δασκάλες στην Πόλη, τις οθωμανικές γυναικείες συλλογικές παρεμβάσεις και το τουρκικό φεμινιστικό κίνημα στον ύστερο οθωμανικό και τουρκικό χώρο θα μιλήσει η Έφη Κάννερ από το Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Για τα σχολικά κτήρια στην Πόλη κατά τον 19ο αιώνα θα μιλήσει η ομότιμη καθηγήτρια στο ΑΠΘ, Βίλμα Χαστάογλου-Μαρτινίδη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από το media.ekt.gr/live