ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ11 - 13
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
2015

«Η Μικρά Ασία της Καρδιάς Μας» – Τριήμερο αφιέρωμα στον Μικρασιατικό Ελληνισμό στη Βούλα

«Η Μικρά Ασία της Καρδιάς Μας» – Τριήμερο αφιέρωμα στον Μικρασιατικό Ελληνισμό στη Βούλα - Cover Image

Τριήμερο εκδηλώσεων μνήμης για το Μικρασιατικό Ελληνισμό με τίτλο, «Η Μικρά Ασία της καρδιάς μας» διοργανώνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου (ΟΑΠΠΑ) στις 11-12-13 Σεπτεμβρίου. Όλες οι εκδηλώσει θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία ΙΜΙΩΝ (κεντρική πλατεία Βούλας) έναντι του Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη.

Το τριήμερο περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας, προβολές ντοκιμαντέρ, συναυλία, ομιλίες, θεατρικά & μουσικά δρώμενα, καθώς και τη συμμετοχή συλλόγων που θα παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια της Μ. Ασίας.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

 Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου:

  • Ώρα 20:00: Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας σε συνεργασία με το ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, με τίτλο: «Η Αττική υποδέχεται τους πρόσφυγες του ‘22».Η έκθεση έχει εμπλουτιστεί από τις προσωπικές συλλογές του Γ. Σταμπέλου και του Στ. Χατζηστεφάνου που αναδεικνύουν το κομμάτι που αφορά στην τοπική ιστορία της Βούλας.Παράλληλα, θα εγκαινιαστεί και η έκθεση «Το Μικρασιάτικο Σπίτι στη Βούλα», στην Πνευματική Εστία Βούλας (Ζεφύρου 2).
  • Ώρα 20:30: Αφιέρωμα με τίτλο «Ιστορική Προσφυγική Μνήμη», ένα χρονικό του Μικρασιάτικου Ελληνισμού με τον συγγραφέα και διδάκτορα σύγχρονης ιστορίας Βλάση Αγτζίδη και τον ηθοποιό Τάκη Χρυσικάκο σε ρόλο αφηγητή. Το χρονικό θα είναι εμπλουτισμένο με οπτικοακουστικό υλικό από το αρχείο της ΕΡΤ και το μουσικό σύνολο της Στέλλας Καρύδα, που θα ερμηνεύσει μικρασιατικά τραγούδια. 

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου:

  • Ώρα 20:30: Μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στη μνήμη της Μικρασιατικής καταστροφής, με τον Κώστα Μακεδόνα και τη Ζωή Παπαδοπούλου. Η συναυλία, σε μορφή μουσικής παράστασης, θα έχει τη σκηνοθετική σφραγίδα του Γρηγόρη Βαλτινού, ο οποίος θα είναι και ο αφηγητής ενώ θα συμμετέχει η εθελοντική θεατρική ομάδα του Δήμου Βούλας, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Μ. Ντάφλου, η χορωδία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας και ο Λαογραφικός Όμιλος Βάρης «Σεμέλη».

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου:

  • Ώρα 11:00: Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής, στον Ιερό Ναό του Αγ. Ιωάννη Βούλας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Ιωνίας στον περιβάλλοντα χώρο του Ναού.
  • Ώρα 20:00: Μουσικοχορευτική εκδήλωση με τη συμμετοχή του Λαογραφικού Ομίλου Βάρης «Σεμέλη» και της Ένωσης Μικρασιατών Γλυφάδας «Το Άργενον». Θα ακολουθήσουν κεράσματα από τη Μικρά Ασία.
  • Ώρα 21:00: Θεατρική παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου» από τη θεατρική ομάδα «Μεταξουργείο», με την Άννα Βαγενά στον κεντρικό ρόλο.

Σε όλη την διάρκεια του τριημέρου θα λειτουργούν και οι δύο εκθέσεις ενώ «Το Μικρασιάτικο Σπίτι στη Βούλα» θα λειτουργήσει μέχρι την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου τις καθημερινές από τις 18:00 έως τις 21:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00 έως τις 22:00.

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ17
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
2017
11:00
Στον ομ. καθηγητή Γλωσσολογίας Χαράλαμπο Συμεωνίδη.