ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΠΕΜΠΤΗ31 - 06
ΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
2015

Εκδηλώσεις του Συλλόγου Μεσαίου Θεσσαλονίκης «Νέα Κοτύωρα» για τη γιορτή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος

Εκδηλώσεις του Συλλόγου Μεσαίου Θεσσαλονίκης «Νέα Κοτύωρα» για τη γιορτή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος - Cover Image

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαίου Θεσσαλονίκης «Νέα Κοτύωρα», σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις επταήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει από 31 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου 2015, με την ευκαιρία της τοπικής γιορτής της Μεταμόρφωσης Του Σωτήρος.

Παρασκευή 31 Ιουλίου και ώρα 21:00
Χορευτική εκδήλωση. Παίρνουν μέρος τα χορευτικά συγκροτήματα του ποντιακού Συλλόγου Πετρωτού με χορούς από τον Πόντο, της Ενοριακής Νεανικής Εστίας Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου με χορούς από την Ήπειρο, τον Μικρασιατικό Σύλλογο Νέας Μαγνησίας «Ο Ηρόδοτος» με νησιώτικους χορούς, του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρούδας με χορούς από την Θράκη και τα μικρά χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου Μεσαίου «Νέα Κοτύωρα» με χορούς από τον Πόντο.

Σάββατο 1 Αυγούστου ώρα 21:00
Ποντιακή Βραδιά. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες λύρα-τραγούδι Θωμάς Μπαΐρακτάρης, τραγούδι Κωνσταντίνος Καλούσης, Φίλιππας Ανανικίδης, Ραφαήλ Αμανατίδης, Γεώργιος Μαυρίδης, Γιάννης Τριανταφυλλίδης, Ανδρεάδης Ανέστης, λύρα Μίλτος Τερζόπουλος, Παύλος Θ. Αμανατίδης και Γεώργιος Φωτιάδης, αρμόνιο Γεώργιο Θ.Αμανατίδης, ντραμς Γεώργιος Π. Αμανατίδης και νταούλι Αλέξης Ανδρεάδης.

Κυριακή 2 Αυγούστου και ώρα 18:30
Ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ νέων και παλαίμαχων Αστραπής Μεσαίου με αθλοθέτηση του κυπέλλου «Αναστάσιος Μαρμαρίδης» στη νικήτρια ομάδα, από τον Σύλλογο Μεσαίου «Νέα Κοτύωρα».

Ώρα 21:00 Θεατρική παράσταση με το έργο κωμωδία του συγγραφέα Δημήτρη Σειτάνη «Αν εσύ ήμουν εγώ» σε σκηνοθεσία Αναστασίας Αναστασούδη για μικρούς και μεγάλους. Από τη θεατρική ομάδα του Δήμου Ευόσμου-Κορδελιού.

Δευτέρα 3 Αυγούστου ώρα 21:00
Λαϊκή βραδιά. Αφιερωμένη στο μεγάλο λαϊκό συνθέτη Γιώργο Ζαμπέτα από το λαϊκό  συγκρότημα «Έρως» στον αυλόγυρο του Δημοτικού Σχολείου Μεσαίου.

Τρίτη 4 Αυγούστου ώρα 19:30
Μικρός μαραθώνιος (παιδικό- εφηβικό-μεγάλο), ποδηλατοδρομίες (παιδικό- εφηβικό). Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό Κέντρο Μεσαίου

Ώρα 20:00 Παιδικά παιχνίδια: Τσιλίκι (τσάλτικα), τζαμί (παιχνίδι με τα κεραμίδια), μήλα και τσουβαλοδρομίες. Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στο δημοτικό σχολείο Μεσαίου.

Ώρα 21:00 Παιχνίδια με τον κλόουν Τιραμόλα

Τετάρτη 5 Αυγούστου  ώρα 19:00
Μέγας εσπερινός με αρτοκλασία. Στη συνέχεια θα γίνει περιφορά της Εικόνας της Μεταμόρφωσης Του Σωτήρος, εντός του χωριού με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Ωραιοκάστρου και των χορευτικών συγκροτημάτων του συλλόγου Μεσαίου. Μετά την περιφορά θα χορέψουν τα χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου Μεσαίου «Νέα Κοτύωρα», στο προαύλιο της εκκλησίας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το πανηγύρι που διοργανώνει η Αστραπή Μεσαίου στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Πέμπτη 6 Αυγούστου
Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Ώρα 21:00 Χορευτική εκδήλωση με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυμού με χορούς από την Μακεδονία, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν.Φιλαδέλφειας με χορούς από τη Μικρά Ασία, του Συλλόγου Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων «Ο Ερωτόκριτος» με χορούς από την Κρήτη, του Αναπτυξιακού Συλλόγου Μονολόφου με χορούς από τη Θράκη και του μεγάλου χορευτικού συγκροτήματος του Συλλόγου Μεσαίου «Νέα Κοτύωρα» με χορούς από τον Πόντο.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργεί έκθεση παλιάς και νέας φωτογραφίας του Συλλόγου, στη μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Μεσαίου και έκθεση χειρωνακτικής στις ώρες των εκδηλώσεων στο Δημοτικό Σχολείο.