ΚΥΡΙΑΚΗ09
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
2015

23ο Φεστιβάλ Κασσάνδρας - «Παραδοσιακά του Πόντου, με μια καρδιά, μία φωνή»

23ο Φεστιβάλ Κασσάνδρας - «Παραδοσιακά του Πόντου, με μια καρδιά, μία φωνή» - Cover Image

Συναυλία των ήχων του Πόντου με εικοσαμελές συγκρότημα παραδοσιακών οργάνων πλαισιωμένο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Αυγούστου 2015 και ώρα 21:00 στο πλαίσιο του 23ου Φεστιβάλ Κασσάνδρας, στο αμφιθέατρο Σίβηρης στη Χαλκιδική.

Ένα έργο του μουσικού Μπάμπη Κεμανετζίδη που παρουσιάζει την παραδοσιακή αλλά και την νεώτερη μορφή του παραδοσιακού τραγουδιού με απόλυτο σεβασμό στις μουσικές ρίζες του Πόντου. Το πρώτο μέρος του μουσικού έργου ξεκινά με την θαυμάσια φωνή του Ισαάκ Τιλικίδη και στην συνέχεια οι πρωτοστάτες του ποντιακού τραγουδιού: Στάθης Νικολαΐδης, Κώστας Θεοδωσιάδης, Μπάμπης Ιορδανίδης, Αλέξης Παρχαρίδης, Γιώργος Ιωαννίδης, Γιάννης Τσιτιρίδης, Πέλα Νικολαΐδου, παρουσιάζουν με τις εξαίσιες ερμηνείες τους ιστορικά παραδοσιακά τραγούδια της χαμένης πατρίδας.

Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν τα προσωπικά τραγούδια των καλλιτεχνών από την δισκογραφία τους και την μουσική τους διαδρομή.

Μία συναυλία που συνδυάζει το ηχόχρωμα της λύρας με το κανονάκι και το νταούλι, το κλαρίνο και την ταραμπούκα με το πιάνο. Οι συνδυαστικοί ήχοι με το ταλέντο των καλλιτεχνών, ταξιδεύει το νου του ακροατή στα πέρατα, στην γη της Καππαδοκίας ενώ παράλληλα χτίζουν την νέα ιστορία της παραδοσιακής μουσικής του Πόντου με μια καρδιά, με μια φωνή.

Συντελεστές:

Συντονισμός έργου: Μπάμπης Κεμανετζίδης

Εκφωνητής: Γιώργος Σιμεωνίδης

Τραγουδιστές:
Στάθης Νικολαίδης, Κώστας Θεοδωσιάδης, Μπάμπης Ιορδανίδης, Αλέξης Παρχαρίδης,   Γιώργος Ιωαννίδης, Γιάννης Τσιτιρίδης, Πέλα Νικολαίδου,
Guest Star: Ισαάκ Τηλικίδης.

Μουσικοί:
Μπάμπης Κεμανετζίδης (λύρα), Χρήστος Κεμανετζίδης (πιάνο), Δημήτρης Τεπερίδης (πλήκτρα), Θανάσης Κουλεντιανός (κανονάκι), Λάζος Ιωαννίδης (λύρα), Δημήτρης Ξενιτόπουλος (λύρα), Γιώργος Λατίνης (τύμπανα), Νίκος Σιδηρόπουλος (κιθάρα), Σάκης Μιλιακίδης (μπάσο), Κώστας Σερταρίδης (ταραμπούκα), Γιώργος Πετρίδης (νταούλι), Κώστας Ζώης (νταούλι)

Τιμές Εισιτηρίων:

Γενική Είσοδος 10€
Μειωμένο 8€

Προπώληση:

Στα σημεία προπώλησης του Φεστιβάλ Κασσάνδρας.